fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Grasdag 2024 is op 20 juni in Dronten

Foto: Michel Velderman

Na het succes van de Grasdag in 2023, waar meer dan 3.000 bezoekers uit zowel binnen- als buitenland kwamen, wordt de Grasdag dit jaar opnieuw gehouden en wel op 20 juni 2024. De nieuwe locatie is centraal in Nederland, bij melkveebedrijf Mts. van Schie-Burgmans in Dronten.

Net zoals de vorige edities staan teelt, bemesting, verzorging en de winning en bewaring van gras centraal. De Grasdag is het ultieme dagje uit om te leren, te zien, te inspireren en vooral te genieten van al het moois op gebied van kennis, kunde en machines.

Alle actuele informatie over partners, machines en sprekers is de komende maanden te vinden op de officiële website: www.grasdag.nl. Bovendien ontvangen abonnees van Boerderij en TREKKER gratis toegang tot dit evenement.

Het programma

De Grasdag 2024 biedt een gevarieerd programma voor agrarische ondernemers en geïnteresseerden. Zo vinden bezoekers er:

  • De Kennisschuur: Bezoekers hebben de kans om de hele dag door aan te sluiten bij boeiende presentaties van vooraanstaande sprekers op het gebied van graswinning en ruwvoer.

  • Demonstraties: Live meekijken naar machinedemonstraties, waaronder maaien, schudden, harken, hakselen, oprapen en persen. Het uitgebreide aanbod van diverse merken wordt naast elkaar gepresenteerd.

  • De Machinestraat: Bewonder de grootste en meest geavanceerde machines in de machinestraat. Neem een kijkje onder de motorkap of in de cabine terwijl specialisten alle ins en outs van de machines toelichten.

  • De Productbeurs: Ontdek de nieuwste innovaties en producten op het gebied van gras bij de standhouders. Laat je informeren, stel vragen en bouw waardevolle netwerken op.

  • Workshops: Gedurende de dag kunnen bezoekers in kleine groepen deelnemen aan praktische workshops over inkuilen, verschillende grasrassen, voermanagement of het verbeteren van de bodem.

Over de Grasdag

De Grasdag is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de merken Boerderij en TREKKER, dat agrarische professionals en liefhebbers samenbrengt voor een dag vol innovatie, demonstraties en kennisdeling in de agrarische sector. Het evenement heeft als doel de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de sector te presenteren en professionals de kans te bieden hun kennis te vergroten en te netwerken.

Auteur: Bas van Hattum

Een vast onderdeel van de Grasdag zijn de machinedemonstraties. Via een bewegend lint kan het publiek tot zeer kort op het werk meekijken. - Foto: Michel Velderman

Ook een vast onderdeel is de Machinestraat, waarin de machines staan opgesteld bij de standhouders. Daar is voldoende gelegenheid om alle informatie te krijgen onder het genot van een kopje koffie! - Foto: Michel Velderman

Kijken naar groot materieel, altijd mooi! - Foto: Michel Velderman

Volop de gelegenheid om even lekker wat te eten en te drinken. - Foto: Michel Velderman

Op de ‘Weide van de Toekomst’ is er ruimte om de meest moderne technieken in de grasteelt te bekijken. - Foto: Michel Velderman

In de kennisschuur worden doorlopend workshops en lezingen gehouden over de meest actuele onderwerpen. - Foto: Michel Velderman

Een overzicht van mensen, machines, boerderij en vooral veel gras! - Foto: Michel Velderman

Diverse bedrijven hebben eigen stands waarin ze workshops geven. - Foto: Koos Groenewold

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

FOTO | Mix van tech en staal op World Ag Expo 2024

World Ag Expo in Californië (VS) staat bekend om zijn grootschalige groente- en fruitteelt. Tech-broedplaats Silicon Valley is om de hoek.
Afbeelding artikel

Franse vakbeurs Sima 2024 afgelast

ExpoSima, de organisatie van de Franse vakbeurs Sima, heeft besloten de organisatie van de beurs in 2024 te staken. De eerstvolgende...
Beheer
WP Admin