fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eland voorziet bemesters van sleepslangarm Mani-Ject

Machinefabrikant Eland Machines voegt sleepslangarm Mani-Ject als optie toe aan alle tankbemesters. Daarmee kun je ook sleepslangen met de bemester. - Foto's: Eland Machines

Eland Machines in Nijbroek (Gld.) kan zijn tankbemesters uitrusten met sleepslangarm Mani-Ject. Deze optie is inmiddels leverbaar op alle Eland-bemesters vanaf productiejaar 2023.

Eland Machines geeft gebruikers de mogelijkheid te kiezen voor de optie Mani-Ject. Daarmee is het mogelijk Eland-bemesters te gebruiken als sleepslangbemester.

Sleepslangunit Mani-Ject wordt gemonteerd aan de achterkant van het middenframe. Daardoor is de sleepslangarm rechtstreeks verbonden met de hefinrichting van het trekkende voertuig. Sleeplangarm Mani-Ject maakt de bemester 350 kilo zwaarder.

Lees verder onder de foto’s

De modulaire bouw maakt dat sleepslangarm Mani-Ject ook achteraf is op te bouwen op bemesters vanaf productiejaar 2023.

De modulaire bouw maakt dat sleepslangarm Mani-Ject ook achteraf is op te bouwen op bemesters vanaf productiejaar 2023.

Achteraf opbouwen vanaf productiejaar 2023

De zwenkarm is hydraulisch opklapbaar en uit te rusten met een flowmeter en afblaasklep. Mani-Ject is op te bouwen op alle Eland-bemesters vanaf productiejaar 2023. De zwenkarm zwaait over de elementen en heeft een zwenkbereik van 200 graden.

Eland ontwikkelde de sleepslangarm als antwoord op de vraag naar eenvoudige en betaalbare sleepslangbemesters. De optie is leverbaar voor Eland-bemesters met alle werkbreedtes. Al is Mani-Ject met name bedoeld voor de smallere werkbreedtes, voor boeren die zelf willen gaan sleepslangen.

De arm heeft een zwenkbereik van 200 graden en zwaait over de schijven heen.

De arm heeft een zwenkbereik van 200 graden en zwaait over de schijven heen.

Vanafprijs € 21.500

Voor sleepslangarm Mani-Ject op een 9,5 meter brede bemester zoals op de foto, betaal je een brutoprijs van € 21.500. Dat is exclusief opties als een flowmeter of een afblaasklep.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers Agro levert schijvenbemester voor Nexat-werktuigendrager

De werktuigendrager van de Duitse fabrikant Nexat is leverbaar met een schijvenbemester van Evers Agro.
Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Afbeelding artikel

Vlakstelling van kunstmeststrooier (automatisch) corrigeren

Valtra-systeem Smart Top Link corrigeert de hoek van de kunstmeststrooier automatisch. Aanleiding voor TREKKER om zich hierin te verdiepen. Bestaan er...
Beheer
WP Admin