fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fietsendrager in fronthef trekker

De Franse start-up TractMoi heeft een fietsendrager ontwikkeld die je in de fronthef van de trekker kunt hangen. Op deze manier is het eenvoudig om een fiets, scooter of zelfs een quad mee te nemen. - Foto's: TractMoi

De Franse start-up TractMoi heeft een fietsendrager voor bevestiging in de fronthef van de trekker ontwikkeld. De fietsendrager dient tevens als frontgewicht en opbergruimte.

Start-up TractMoi levert een fietsendrager die je kunt bevestigen in de fronthef van een trekker. Op die manier kun je makkelijk een tweede voertuig meenemen, zoals een fiets, scooter of motor en zelfs een quad. Dat is handig als je van de akker terug moet naar de boerderij om het vee te voeren, of als je gereedschap nodig hebt voor een reparatie in het veld.

TractMoi is opgericht door twee ingenieurs in de Franse Vendée (regio Pays de la Loire). Zij hebben een boerenachtergrond en zochten een goedkope, praktische en duurzame oplossing voor trekkerchauffeurs om hun mobiliteit te vergroten als ze op de akker aan het werk zijn. Het antwoord vonden ze in de vorm van een fietsendrager in de fronthef van de trekker, waarop je een tweede voertuig kunt plaatsen.

Ook quad vervoeren

Met de TM 2-fietsendragerserie zijn fietsen, scooters en motoren te vervoeren. Met de TM 4-serie kun je een quad vervoeren. Door de fronthef van de trekker te laten zakken is het transportmiddel eenvoudig op de fietsendrager te schuiven.

Frame maximaal 900 kg belasten

De fietsendrager dient tevens als frontgewicht en opbergruimte. Het frame is te belasten met een gewicht variërend van 400, 650, 800 tot maximaal 900 kg. Het is geschikt voor de Cat. II-hefinrichting (Cat.III op aanvraag).

Lees verder onder de foto

De fietsendrager is aan te passen aan de kleur van de trekker.

De fietsendrager is aan te passen aan de kleur van de trekker.

Verschillende kleurstellingen

Naast de zwarte basiskleur is de fietsendrager aan te passen aan de kleur van de trekker. Daarnaast is er de mogelijkheid om op de drager een gereedschapskist, jerrycanhouder, opbergbox en verlichting te monteren.

Of TractMoi de fietsendrager ook in Nederland gaat aanbieden, is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

De fietsendrager van TractMoi op een Fendt-trekker.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Afbeelding artikel

Ronnie Smits (Aeres): ‘Unieke studie landbouw én techniek’

​Aeres start met de studie AgroTechniek en Engineering. Studieleider Ronnie Smits legt uit waarom dit een unieke en kansrijke studie is.
Afbeelding artikel

Proefrit met prijsgunstige Solis S90 Shuttle XL uit India

TREKKER maakt een proefrit met een nieuwe gunstig geprijsde Solis S90 cabrio met voorlader met balenklem. Wat zijn de voor- en...
Beheer
WP Admin