fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Argi importeert kunstmeststrooiers van Italiaanse DCM

Argi uit Didam (Gld.), onder meer bekend van de merken McCormick, Landini en Celli, start met de import van DCM-kunstmeststrooiers. - Foto's: Bas van Hattum

Importeur Argi in Didam (Gld.) is gestart met de import van kunstmeststrooiers van het Italiaanse merk DCM. Dat heeft Argi gemeld op de Belgische vakbeurs Agribex in Brussel. DCM bouwt strooiers met allerlei precisietechnieken.

De kunstmeststrooiers van DCM zijn herkenbaar aan de zwarte kleur met eronder de rvs-delen. Een klein familiebedrijf in het Italiaanse Roncà bouwt de DCM-strooiers.

Allerlei precisietechnieken

Volgens Argi-directeur Gerard Zweers kan DCM alles leveren: van Isobus-aansturing met weeginrichting, strooien op basis van gps-besturing en in secties tot kantstrooisystemen en strooitechniek om juist niet in spuitsporen te strooien. De strooibreedte gaat tot 45 meter bij de meest luxe en grote M42-serie.

Lees verder onder de foto

DCM bouwt ook kunstmeststrooier voor achter smalspoortrekkers.

DCM bouwt ook kunstmeststrooiers voor achter smalspoortrekkers.

Voor de smalspoortrekker

Het gamma van de DCM-strooiers is groot. Het varieert van kleine strooiers tot grote gedragen strooiers met een bakinhoud van 4.200 liter. Bijzonder is dat DCM zelfs smalle (1,1 meter brede) Isobus-weegstrooiers kan leveren in het meest compacte segment voor de fruitteelt en boomkwekerij, dus voor de smalspoortrekkers. De minimale kuipinhoud is dan 590 liter.

Ook bouwt DCM strooiers die speciaal gemaakt zijn om compost en andere fijne, stapelbare mest te strooien.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Afbeelding artikel

Vlakstelling van kunstmeststrooier (automatisch) corrigeren

Valtra-systeem Smart Top Link corrigeert de hoek van de kunstmeststrooier automatisch. Aanleiding voor TREKKER om zich hierin te verdiepen. Bestaan er...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Vervaet Hydro Trike XL op rupsen

In de videoserie Akkergiganten zie je deze keer een Vervaet Hydro Trike XL-mestzelfrijder op rupsen. Een indrukwekkende verschijning!
Beheer
WP Admin