fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Recordaantal bezoekers op Agritechnica 2023

Een recordaantal van 470.000 bezoekers bezocht vakdbeurs Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.). Opvallend was de toename van bezoekers uit Midden- en Zuid-Amerika, meldt beursorganisator DLG. - Foto: Mark Pasveer

Afgelopen week bezochten meer dan 470.000 bezoekers afkomstig uit 149 landen vakbeurs Agritechnica 2023. Dat is een recordaantal bezoekers.

Van 12 t/m 18 november presenteerden 2.812 exposanten uit 52 landen in 24 hallen hun innovaties, producten en diensten op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover ID.). Organisator DLG heeft inmiddels de balans opgemaakt. Daaruit blijkt dat van de buitenlandse bezoekers 84% uit Europa kwam, 16% kwam van buiten Europa.

Opvallend was de toename van bezoekers uit Midden- en Zuid-Amerika. De trend naar meer internationale deelname is niet alleen toegenomen onder de exposanten maar ook onder de bezoekers.

Veel innovaties

Op Agritechnica 2023 werden in totaal 251 producten geregistreerd voor de Agritechnica Innovation Award en de DLG Agrifuture Concept Winner 2023 innovatieprijs.

Op de eerste dag van de Agritechnica, zondag 12 november, was de uitreiking van de prijzen voor Tractor of The Year, TOTY 2024. De merken Fendt, Landini, McCormick en Claas wonnen de TOTY awards in vier verschillende categorieën.

Lees verder onder de video

Agritechnica 2025

Noteer alvast in de agenda: Agritechnica 2025 vindt plaats van 9 t/m 15 november 2025 in Hannover (D.).

Auteur: Annelies Bakker

Bekijk alle Agritechnica-nieuwsberichten op Trekkeronline

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Beheer
WP Admin