fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dieci zet volledig elektrische verreiker Dieci Mini Agri-e 26.6 op de markt

De Italiaanse machinefabrikant Dieci heeft zijn prototype Mini Agri-e 26.6 elektrisch aangedreven verreiker uitgerust met twee elektromotoren. De e-verreiker komt eind 2024 officieel op de markt. - Foto: Mark Pasveer

De Italiaanse fabrikant van verreikers Dieci showt op vakbeurs Agritechnica een elektrische verreiker. Deze Mini Agri-e 26.6 is uitgerust met een 19 kW elektromotor voor de tractie en een 22 kW elektromotor voor het hydraulieksysteem. Naar verluidt geeft deze dezelfde prestatie als een dieselaangedreven verreiker.

Op de Agritechnica-stand van de Italiaanse machinefabrikant Dieci staat de elektrisch verreiker Mini Agri-e 26.6. De e-verreiker beschikt over 2,6 ton hefvermogen en 6 meter hefhoogte. De machine werkt met behulp van twee elektromotoren en twee lithium LiFePo4 batterijen, afhankelijk van de zwaarte van het werk, acht uur achtereen, aldus de fabrikant.

Drie rijmodi

De e-verreiker beschikt over drie rijmodi: standaard, eco en power. De topsnelheid bedraagt 24 km/u. In de cabine zitten een in hoogte verstelbaar stuur, een zonneklep en een geveerde stoel. Ook beschikt e-verreiker Mini Agri 26.6 over een nieuw 7 inch display, een semi-automatisch airconditioningsysteem en LED-werkverlichting op de cabine en de giek.

Drie oplaadmogelijkheden

De Mini Agri-e 26.6 is standaard uitgerust met drie oplaadmogelijkheden. De contactdozen bevinden zich op een volgens Dieci makkelijk toegankelijke plaats op het voertuig. Wanneer de motorkap gesloten is, wordt de verreiker opgeladen. Dat is veiliger en voorkomt vandalisme, aldus de fabrikant.

De elektrische verreiker is ontworpen om op verschillende externe snelladers aangesloten te worden. Op Eima 2022 toonde Dieci al een hybride verreiker.

Milieuvriendelijke e-verreiker

Omdat de e-verreiker uitstootvrij is en in emissieloze zones mag rijden, is deze vriendelijk voor het milieu. Buiten dat maakt de e-verreiker minder geluid en accelereert de machine vlot.

Eind 2024 leverbaar

Naar verwachting brengt Dieci deze Mini Agri 26.6 e-verreiker eind 2024 officieel op de markt. De vanafprijs is € 80.000. Importeur Bromach levert de e-verreikers in Nederland.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Beheer
WP Admin