fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Carré Urasi-eco-cultivator werkt 2 tot 8 cm diep

De Franse machinefabrikant Carré brengt in 2024 de Urasi-eco-cultivator op de markt. De werkdiepte van de tanden is in te stellen van 2 tot 8 cm. De Urasi is vanaf juli 2024 leverbaar. - Foto: Carré

De Franse fabrikant Carré introduceert op vakbeurs Agritechnica de Urasi-eco-cultivator. De Urasi bewerkt de bodem 2 tot 8 cm diep en laat deze vlak achter. Dit alles om de afbraak van gewasresten te bevorderen.

Carré heeft de Urasi gebouwd voor boeren die minder gewasbeschermingsmiddelen willen gebruiken. De fabrikant introduceert de Urasi-eco-cultivator op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.).

Snelheid 12 km per uur

De Urasi-eco-cultivator beschikt over vier rijen tanden. De fabrikant heeft de Urasi uitgerust met een veertand (80 x 12 mm) met een tegenveer. Dit zorgt ervoor dat de werkdiepte van de beitels gelijkmatig is.

De driehoekige beitels (250 mm) met vlak profiel scalperen als het ware het oppervlak. Met een tandafstand van 170 mm bedraagt de overlap 80 mm. De werkdiepte van de tanden is in te stellen van 2 tot 8 cm bij een gemiddelde snelheid van 12 km per uur.

Drie rijen veertanden

De naloopeg met drie rijen veertanden (Ø13 mm) aan de achterzijde is in hoek en druk verstelbaar. De Urasi-eco-cultivator is hydraulisch te verstellen. Dat kan via de voor- en achterwielen evenals via de naloopeg.

De instellingen kun je wijzigen via een bedieningskast in de trekkercabine. Daarnaast is de cultivator uitgerust met egalisatieplaten aan de achterzijde, na de laatste rij tanden en zijdelingse deflectors.

Leverbaar vanaf juli 2024

De Carré Urasi-eco-cultivator is verkrijgbaar met een star frame van 3 m en 3,50 m en in versies met een opklapbaar frame van 4,20, 5,20 en 6 m. De machine is leverbaar vanaf juli 2024. Carré heeft de prijs nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Cultivator Treffler TGA 560 snijdt bijzonder vlak, vanaf 2 cm diep

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Beheer
WP Admin