fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

A.C.A. de Jong bouwt ACA gestuurde schuifas

Mechanisatiebedrijf A.C.A. de Jong brengt de ACA gestuurde schuifas voor enkelassige breedstrooiers of mesttanks op de markt. Dit met als doel om bodemverdichting tegen te gaan en insporing en verdichting in het veld te verminderen. - Afbeelding: A.C.A. de Jong

Mechanisatiebedrijf A.C.A. de Jong in Stolwijk (Z.-H.) brengt de ACA gestuurde schuifas op de markt voor machines die werken op de verschillende spoorbreedtes. Deze schuifas vermindert volgens de fabrikant insporing en verdichting in het land.

De ACA gestuurde schuifas heeft een maximale draagkracht tot 14.000 kilo. De gestuurde schuifas is geschikt voor biologische akkerbouwers en telers die gewassen telen waarbij machines nodig zijn die op verschillende spoorbreedtes werken.

Handmatig of elektrisch hydraulisch

De ACA gestuurde schuifas is handmatig te bedienen of elektrisch hydraulisch gedwongen te sturen. Daardoor is de machine geschikt voor voertuigen met verschillende spoorbreedtes en rijpaden, zoals breedstrooiers, mesttanks en veldspuiten.

Vanuit de trekkercabine kan de gebruiker schakelen tussen sporen variërend van 225 tot 345 mm. Met een gestuurde schuif kun je scherp in de rijen draaien. In de biologische akkerbouw zijn er steeds meer rijpaden van 3, 3,15 en 3,20 meter breed. Verschillende akkerbouwers geven de voorkeur aan het geven van drie keer een kleine mestgift in plaats van eenmaal een grote hoeveelheid mest.

Draagkracht tot 14.000 kilo

Het draagvermogen van de gestuurde schuifas bedraagt maximaal 14.000 kilo. Om zware lasten te dragen is de schuifas robuust gebouwd. Dit wordt gerealiseerd door de 10 gaats 150 x 150 mm BWP wielas met 180 mm remmen. De as is voorzien van kunststof glijblokken. Het is mogelijk om een luchtdrukwisselsysteem te plaatsen.

Geschikt voor enkelassige breedstrooiers of mesttanks

De ACA gestuurde schuifas is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande enkelassige breedstrooiers of mesttanks. De gestuurde schuifas verbetert volgens de fabrikant de wendbaarheid van de machines en vermindert insporing en verdichting in het veld.
De schuifas is verkrijgbaar vanaf €25.000.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Afbeelding artikel

Innovatieve Galileo CupWheel-band getest op klei in de polder

WUR Open teelten monteerde de CupWheel-band op een Fendt 820 met vijfschaar wentelploeg om bovenover te ploegen op klei. Een impressie.
Afbeelding artikel

AK-Machinery: ‘Maatwerk voor de professional’

Tom Adams en Tim Kenis zetten een nieuw merk mesttanks in de markt onder de noemer AK-Machinery. Wat drijft hen?...
Beheer
WP Admin