fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zeven trekkers van 300 pk in één test; bekijk alle video’s

Zeven trekkers met zo’n 300 pk in één multi-trekkertest. De Claas Axion 870, Deutz-Fahr 8280 TTV, John Deere 6R 250, Massey Ferguson 8S.285, McCormick X8.631, New Holland T7.300 en Valtra Q265 zijn in het voorjaar van 2023 in Denemarken getest. - Foto’s: Mark Pasveer

Afgelopen voorjaar testte TREKKER zeven trekkers tegelijk tijdens een multi-trekkertest in Denemarken. Het gaat om trekkers met zo’n 300 pk en een traploze transmissie. In dit artikel zie je per trekker de belangrijkste details op video.

Stel, je bent in de markt voor een traploze trekker met 300 pk. Neem dan even de tijd om deze zeven video’s te bekijken, waarin we je meenemen langs de meest opvallende details van zeven verschillende trekkermerken.

De trekkers zijn uitgebreid doorgemeten en in de praktijk getest. Daarnaast zijn de zeven gps-systemen beoordeeld en is met iedere trekker geprobeerd te zaaien op basis van een taakkaart.

De trekkers zijn uitgebreid doorgemeten en in de praktijk getest. Daarnaast zijn de zeven gps-systemen beoordeeld en is met iedere trekker geprobeerd te zaaien op basis van een taakkaart.

In het voorjaar van 2023 verzamelden we de zeven trekkers op een testlocatie in Midden-Jutland, Denemarken. Daar hebben we de trekkers vier weken lang getest, in samenwerking met drie Scandinavische vakbladen en mensen uit de praktijk. Deze zeven trekkers participeerden (in alfabetische volgorde):

Claas Axion 870

Deutz-Fahr 8280

John Deere 6R 250

Massey Ferguson 8S.265

McCormick X8.631

New Holland T7.300

Valtra Q285

Fendt 728 Vario ontbreekt in trekkertest

Een belangrijke speler uit dit segment ontbreekt in deze test: de Fendt 728 Vario. Hoewel de Duitse fabrikant vooraf graag wilde participeren, lukte het Fendt niet om in het voorjaar van 2023 een 728 Vario beschikbaar te hebben uit de serieproductie. Meedoen met een voorserie-model wilde de fabrikant liever niet.

Lees de complete test

Wil je precies weten welke trekker het beste uit de test komt? Ben je TREKKER-abonnee? Pak dan TREKKER magazine nr. 420 (deel 1) en nr. 421 (deel 2) er nog eens bij. Daarin lichten we alle details toe, van een gedetailleerd totaal-testresultaat tot alle meetgegevens en onze ervaringen na een uitgebreide praktijktest. Of download de trekkertest als PDF-bestand. Ben je nog geen abonnee? Bekijk dan hier de opties.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin