fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bergmann-meststrooier regelt rijsnelheid van trekker via Speed-Control

Bergmann biedt Speed-Control vanaf 2024 aan op nagenoeg alle stalmeststrooiers, van de kleine diepbedstrooiers met drie weegcellen tot de grote drieassers met 10 weegcellen. - Foto: Bergmann

De Duitse machinefabrikant Bergmann introduceert het Tractor Implement Management (TIM)-systeem Speed-Control op zijn stalmeststrooiers. Door de rijsnelheid van de trekker automatisch aan te passen, blijft het strooibeeld gelijk.

Om plaatsspecifiek de gift van stalmest, compost of andere stapelbare stoffen te variëren op basis van een taakkaart, kan het Tractor Implement Management (TIM)-systeem Speed-Control de snelheid van de trekker aanpassen. In het verleden deed Bergmann dat vooral door de snelheid van de bodemketting van de meststrooier aan te passen, maar dat beïnvloedt ook het strooibeeld. Door de rijsnelheid van de trekker automatisch aan te passen, blijft het strooibeeld gelijk.

Speed-Control leverbaar vanaf 2024

Bergmann biedt Speed-Control aan op nagenoeg alle stalmeststrooiers, van de kleine diepbedstrooiers met drie weegcellen tot de grote drieassers met 10 weegcellen. Bergmann levert enkelemeststrooiers met Speed-Control in 2024, in 2025 komt het Isobus-systeem volledig vrij voor de verkoop.

Tot slot heeft Bergmann nog een verrassing op zijn Agritechnica-stand. Wat? Dat wil de fabrikant niet vertellen. Bezoek daarvoor de Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Afbeelding artikel

AVR Connect haalt meer uit je pootmachine en rooier

De app AVR Connect levert opmerkelijke inzichten op, zowel voor akkerbouwers en loonwerkers als de fabrikant. Dit kun je ermee.
Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Beheer
WP Admin