fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Steketee-machines verder in Lemken-blauw

Machinefabrikant Lemken geeft de Steketee-machines een blauwe kleur en de naam Lemken. - Foto's: Martin Smits

Machinefabrikant Lemken neemt zijn nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord vanaf 23 november in gebruik. Daarmee stopt de productie van Steketee-schoffels in Stad aan ’t Haringvliet. De Steketee-machines krijgen een blauwe kleur en dragen de nieuwe naam Lemken.

Dit nieuws maakte Anthony van der Ley, CEO van Lemken, maandag 4 september op een bijeenkomst in de Franse Lemken-vestiging bekend.

In augustus 2018 maakte het Duitse familiebedrijf Lemken de overname van Steketee in Stad aan ’t Haringvliet bekend. Lemken kiest ervoor in de fabriek in Dinteloord alleen nog blauwe verf te gebruiken. Ook de naam Steketee verdwijnt van de machines. Volgens Lemken wordt de nieuwe schoffelmachinefabriek het expertisecentrum voor cropcare.

Lees verder onder de video

Productie Thulit-wiedeg van start

In de nieuwe fabriek wordt de Thulit-wiedeg geproduceerd. De eerste 50 machines wil Lemken in 2024 op de markt brengen. De Thulit is dan leverbaar in een werkbreedte van 6 of 9 meter. In 2025 zal de fabrtikant een Thulit-wiedeg produceren met 12 meter werkbreedte.

Lees verder onder de foto

De nieuwe Lemken-wiedeg Thulit. Volgend jaar is deze leverbaar in werkbreedtes van 6 en 9 meter. In 2025 staat een Thulit-wiedeg met 12 meter werkbreedte op de Lemken-planning.

De nieuwe Lemken-wiedeg Thulit. Volgend jaar is deze leverbaar in werkbreedtes van 6 en 9 meter. In 2025 staat een Thulit-wiedeg met 12 meter werkbreedte op de Lemken-planning.

Auteur: Martin Smits

Steketee-schoffels in de Lemken-blauwe kleur.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Primeur: Andela Electro Weeder is marktrijp

We hebben weer een primeur! De onkruidelektrocuteerder van Andela Techniek & Innovatie in Nagele (Fl.) is na drie jaar testen rijp...
Afbeelding artikel

Is veldrobot Farmdroid het aanschaffen waard?

Hoe zit het met de terugverdientijd van de Farmdroid? In de cichoreiteelt wordt het verdienmodel mede bepaald door de premie van...
Afbeelding artikel

Nauwkeuriger schoffelen met AI op intra-rij-schoffel Ullmanna Newman

De Ullmanna Newman-intra-rij-schoffel gebruikt camera’s om planten in de rij te herkennen en er omheen te schoffelen. Deze machine maakt indruk...
Beheer
WP Admin