Terug naar nieuwsoverzicht

Steketee-machines verder in Lemken-blauw

Machinefabrikant Lemken geeft de Steketee-machines een blauwe kleur en de naam Lemken. - Foto's: Martin Smits

Machinefabrikant Lemken neemt zijn nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord vanaf 23 november in gebruik. Daarmee stopt de productie van Steketee-schoffels in Stad aan ’t Haringvliet. De Steketee-machines krijgen een blauwe kleur en dragen de nieuwe naam Lemken.

Dit nieuws maakte Anthony van der Ley, CEO van Lemken, maandag 4 september op een bijeenkomst in de Franse Lemken-vestiging bekend.

In augustus 2018 maakte het Duitse familiebedrijf Lemken de overname van Steketee in Stad aan ’t Haringvliet bekend. Lemken kiest ervoor in de fabriek in Dinteloord alleen nog blauwe verf te gebruiken. Ook de naam Steketee verdwijnt van de machines. Volgens Lemken wordt de nieuwe schoffelmachinefabriek het expertisecentrum voor cropcare.

Lees verder onder de video

Productie Thulit-wiedeg van start

In de nieuwe fabriek wordt de Thulit-wiedeg geproduceerd. De eerste 50 machines wil Lemken in 2024 op de markt brengen. De Thulit is dan leverbaar in een werkbreedte van 6 of 9 meter. In 2025 zal de fabrtikant een Thulit-wiedeg produceren met 12 meter werkbreedte.

Lees verder onder de foto

De nieuwe Lemken-wiedeg Thulit. Volgend jaar is deze leverbaar in werkbreedtes van 6 en 9 meter. In 2025 staat een Thulit-wiedeg met 12 meter werkbreedte op de Lemken-planning.

De nieuwe Lemken-wiedeg Thulit. Volgend jaar is deze leverbaar in werkbreedtes van 6 en 9 meter. In 2025 staat een Thulit-wiedeg met 12 meter werkbreedte op de Lemken-planning.

Auteur: Martin Smits

Steketee-schoffels in de Lemken-blauwe kleur.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Foto | Schoffels en wiedeggen op Agritechnica

Steeds meer machinefabrikanten bieden schoffels en wiedeggen aan evenals in-de-rijwieders. Camerabesturing is niet meer weg te denken
Afbeelding artikel

Nederland is een schoffelfabrikant rijker

Hij heet Eerke Lauwen, is nog jong, net afgestudeerd en heeft in samenwerking met Fendt een elektrische schoffel ontwikkeld.
Afbeelding artikel

Kuhn stapt in mechanische onkruidbestrijding

Kuhn toont op de Agritechnica zijn eerste machines voor mechanische onkruidbestrijding: de Rowliner-schoffelmachine en Tineliner-wiedeg.
Beheer
WP Admin