fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Steketee-machines verder in Lemken-blauw

Machinefabrikant Lemken geeft de Steketee-machines een blauwe kleur en de naam Lemken. - Foto's: Martin Smits

Machinefabrikant Lemken neemt zijn nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord vanaf 23 november in gebruik. Daarmee stopt de productie van Steketee-schoffels in Stad aan ’t Haringvliet. De Steketee-machines krijgen een blauwe kleur en dragen de nieuwe naam Lemken.

Dit nieuws maakte Anthony van der Ley, CEO van Lemken, maandag 4 september op een bijeenkomst in de Franse Lemken-vestiging bekend.

In augustus 2018 maakte het Duitse familiebedrijf Lemken de overname van Steketee in Stad aan ’t Haringvliet bekend. Lemken kiest ervoor in de fabriek in Dinteloord alleen nog blauwe verf te gebruiken. Ook de naam Steketee verdwijnt van de machines. Volgens Lemken wordt de nieuwe schoffelmachinefabriek het expertisecentrum voor cropcare.

Lees verder onder de video

Productie Thulit-wiedeg van start

In de nieuwe fabriek wordt de Thulit-wiedeg geproduceerd. De eerste 50 machines wil Lemken in 2024 op de markt brengen. De Thulit is dan leverbaar in een werkbreedte van 6 of 9 meter. In 2025 zal de fabrtikant een Thulit-wiedeg produceren met 12 meter werkbreedte.

Lees verder onder de foto

De nieuwe Lemken-wiedeg Thulit. Volgend jaar is deze leverbaar in werkbreedtes van 6 en 9 meter. In 2025 staat een Thulit-wiedeg met 12 meter werkbreedte op de Lemken-planning.

De nieuwe Lemken-wiedeg Thulit. Volgend jaar is deze leverbaar in werkbreedtes van 6 en 9 meter. In 2025 staat een Thulit-wiedeg met 12 meter werkbreedte op de Lemken-planning.

Auteur: Martin Smits

Steketee-schoffels in de Lemken-blauwe kleur.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Afbeelding artikel

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

DSD-Z 300 Smartshift van Doorgrond/Wifo is geüpdatet. De sideshiftbok is verkrijgbaar met de Claas Culticam of met het Tillet and Hague-systeem.
Beheer
WP Admin