fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn levert rotorhark met pick-up

De pick-up is 1,80 meter breed. De GA 8131 CL-rotorhark wordt hydraulisch aangedreven middels de trekkerhydrauliek. - Foto: Martijn Knuivers

De Franse werktuigenfabrikant Kuhn heeft een hark met twee rotors en met middenvoor een pick-up ontwikkeld: de GA 8131 CL. De pick-up keert het gras in het midden dat niet door de twee rotoren wordt gevat.

Machinefabrikant Kuhn heeft de GA 8131 CL-rotorhark met pick-up speciaal ontworpen voor de Spaanse markt, waar veel luzerne wordt geteeld. Dit gewas wordt veelal niet geschud, waardoor de niet-geharkte luzerne in het midden in het zwad altijd wat vochtiger blijft. De pick-up zorgt dat het product alsnog een beetje wordt gekeerd, waardoor het beter droogt in het zwad.

Aandrijving via trekkerhydrauliek

De pick-up is 1,80 meter breed en wordt hydraulisch aangedreven middels de trekkerhydrauliek. De rotatiesnelheid is instelbaar, evenals de hoogte van de steunwielen. De werkbreedte van de hark varieert van 7,1 tot 8 meter.

De hark vergt een trekker van minimaal 60 pk. De trekker moet ook 40 liter olie met minuut kunnen leveren.

Ten opzichte van een conventionele Kuhn GA 8131-rotorhark kost de GA 8131 CL met pick-up €6.000 extra.

Auteur: Martijn Knuivers

Lees ook: Invloed bandhark op kuilkwaliteit beperkt

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

LMB Beuving levert dubbele telescopische veegband voor voer aanschuiven

LMB Beuving in Ruinen (Dr.) heeft dit voorjaar een dubbele telescopische veegband gebouwd om voer in de stal aan te schuiven.
Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Beheer
WP Admin