Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn levert rotorhark met pick-up

De pick-up is 1,80 meter breed. De GA 8131 CL-rotorhark wordt hydraulisch aangedreven middels de trekkerhydrauliek. - Foto: Martijn Knuivers

De Franse werktuigenfabrikant Kuhn heeft een hark met twee rotors en met middenvoor een pick-up ontwikkeld: de GA 8131 CL. De pick-up keert het gras in het midden dat niet door de twee rotoren wordt gevat.

Machinefabrikant Kuhn heeft de GA 8131 CL-rotorhark met pick-up speciaal ontworpen voor de Spaanse markt, waar veel luzerne wordt geteeld. Dit gewas wordt veelal niet geschud, waardoor de niet-geharkte luzerne in het midden in het zwad altijd wat vochtiger blijft. De pick-up zorgt dat het product alsnog een beetje wordt gekeerd, waardoor het beter droogt in het zwad.

Aandrijving via trekkerhydrauliek

De pick-up is 1,80 meter breed en wordt hydraulisch aangedreven middels de trekkerhydrauliek. De rotatiesnelheid is instelbaar, evenals de hoogte van de steunwielen. De werkbreedte van de hark varieert van 7,1 tot 8 meter.

De hark vergt een trekker van minimaal 60 pk. De trekker moet ook 40 liter olie met minuut kunnen leveren.

Ten opzichte van een conventionele Kuhn GA 8131-rotorhark kost de GA 8131 CL met pick-up €6.000 extra.

Auteur: Martijn Knuivers

Lees ook: Invloed bandhark op kuilkwaliteit beperkt

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe Kemper-bekken gaan langer mee

Kemper introduceert twee nieuwe series Kemper-bekken voor mais en gps: 300-Pro en 400-Pro. Slijtdelen van Hardox-staal zijn optioneel leverbaar.
Afbeelding artikel

Maaier Claas Disco 9700 kan tot 500 pk hebben

TREKKER zag de nieuwe maaier Claas Disco 9700 aan het werk in Duitsland. Een impressie.
Afbeelding artikel

SIP zet twee nieuwe zwadharken in de markt

Machinefabrikant SIP introduceert twee nieuwe zwadharken: de Star R 930|28 TC-middenafleg en de Star R 860|26 TS-zij-afleg.
Beheer
WP Admin