fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kaweco vernieuwt Radium Tractie-silagewagen

De assen komen van fabrikant Kessler en hebben een draagvermogen van ruim 30 ton per stuk. Voor de ophanging van de assen ontwikkelde Kaweco in eigen huis een as-ophanging. Foto's: Kaweco.

De Gelderse machinefabrikant Kaweco komt met een vernieuwde silagewagen met aangedreven wielen en een in eigenhuis ontwikkelde as-ophanging.

Volgens machinefabrikant Kaweco uit Hengelo (Gld.) biedt de vernieuwde Radium Tractie een uitkomst in een natte oogstperiode. Daarnaast zouden volle wagens gemakkelijker bovenop de kuil komen om te lossen.

Aangedreven assen

De assen komen van fabrikant Kessler en hebben een draagvermogen van ruim 30 ton per stuk. Voor de ophanging van de assen ontwikkelde Kaweco in eigen huis een as-ophanging. De as draait hierbij om één gecentreerd punt. Volgens de fabrikant heeft deze een grote pendelslag en kan deze zich ook zonder grote belasting eenvoudig aanpassen aan de bodem. De aandrijving komt vanaf de aftakas van de trekker. Op de wagen zelf zit een 2-speed versnellingsbak. Naast de hoog-laag kan er vanuit de trekker gekozen worden voor het 540 of 1000 aftakas toerental, er zijn dus in totaal vier standen mogelijk. Een grote nokkenkoppeling met vrijloop fungeert als beveiliging tegen overbelasting van de gehele aandrijflijn. De aangedreven versie van de Radium is alleen verkrijgbaar op Radium 250 (42 m3) of de 255 (47 m3) twee-assers.

Auteur: Robin Looman

Voor de ophanging van de assen ontwikkelde Kaweco in eigen huis een as-ophanging. De as draait hierbij om één gecentreerd punt.

Voor de ophanging van de assen ontwikkelde Kaweco in eigen huis een as-ophanging. De as draait hierbij om één gecentreerd punt.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Afbeelding artikel

Krampe introduceert dikke drieasser RamBody 900-afschuifwagen

Krampe brengt de RamBody 900-afschuifwagen op de markt: een dikke drieasser met een afschuifbak erop.
Afbeelding artikel

Knapen Trailers gaat via Krone de landbouw in

Knapen Trailers levert twee types walkingflooropleggers speciaal voor de landbouw. De afzet ervan verloopt via Krone-dealers.
Beheer
WP Admin