fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop stijgt licht in eerste halfjaar 2023

In Nederland zijn van januari tot en met juni 2023 in totaal 1.222 trekkers verkocht. Dat is een lichte verbetering (+8,27%) in vergelijking met dezelfde periode in 2022. - Foto: Jan Willem Schouten

In het eerste halfjaar van 2023 zijn in totaal 1.222 nieuwe trekkers verkocht. Er is een lichte verbetering te zien in vergelijking met het eerste halfjaar van 2022, maar de verkoop blijft nog fors achter op de laatste vijftien jaar. De verkoop van compacttrekkers stijgt licht.

In Nederland zijn van januari tot en met juni 2023 in totaal 1.222 trekkers verkocht. Dat is een lichte verbetering (+8,27%) in vergelijking met dezelfde periode in 2022. De trend dat er de afgelopen 15 jaar minder trekkers worden verkocht, zet wel door. Dit blijkt uit cijfers van branchevereniging Fedecom.

De verkoopaantallen per trekkermerk worden altijd met een jaar vertraging vrijgegeven vanwege de mededingingswet. Daarom maakt Fedecom de verkoopcijfers van de eerste helft van 2022 nu pas bekend.

Lees verder onder de grafiek

Fendt verkocht meeste trekkers

Uit de Fedecom-cijfers blijkt dat Fendt de meeste trekkers (274) heeft verkocht in het eerste halfjaar van 2022. John Deere verkocht er 232, gevolgd door New Holland met 166 verkochte trekkers. Daarna volgen Case IH en Massey Ferguson met beide 101 stuks, Claas met 74, Valtra met 62 en Deutz Fahr met 59 verkochte trekkers.

Lees verder onder de grafiek

Iseki koploper, maar verkoopaantallen dalen

De markt van compacttrekkers is het eerste halfjaar van 2023 met 7,8% verbeterd ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Er werden 456 trekkers verkocht. Ook hier worden de aantallen per merk met één jaar vertraging gepubliceerd. In de eerste zes maanden van 2022 verkocht oploper Iseki 142 trekkers, John Deere 96, New Holland 84 en Kioti 75. De laatste drie trekkerfabrikanten laten een verbetering zien, terwijl koploper Iseki een verkoopdaling (-26%) noteerde in het eerste halfjaar van 2022 in vergelijking met het eerste halfjaar van 2021.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Trekkerverkoop eerste kwartaal 2023 bijna 25% gestegen

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Beheer
WP Admin