fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Prototype gespot: Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar

Het mogelijke prototype Kuhn-rondebalenpers is Deutz-Fahr-groen. Dat kan kloppen omdat Deutz-Fahr de rondebalenpersen inkoopt bij Kuhn in Geldrop (N.-Br.) . - Foto's: www.tractorfan.nl

Gespot: een Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar á la McHale. De machine zou gezien zijn in de omgeving van de Kuhn-fabriek in Geldrop (N.-Br.).

Een oplettende lezer van de website tractorfan.nl merkte een bijzonder prototype op van wat een Kuhn-rondebalenpers zou moeten zijn, met daaraan vastgekoppeld een wikkelaar die verticaal wikkelt. Op de foto is weliswaar een Deutz-Fahr-groene pers te zien. Dat kan kloppen omdat Deutz-Fahr ook de rondebalenpersen betrekt vanuit de Kuhn-fabriek in Geldrop.

Een woordvoerder van de Kuhn-fabriek in Geldrop (N.-Br.) ontkent de foto niet en bevestigt enkel dat de ingenieurs in Geldrop doorlopend nieuwe wikkeltechnieken onderzoeken en testen. Voor de rest mag en kan Kuhn geen informatie geven op basis van deze foto.

Lees verder onder de foto

Het is alleen maar gokken wat de status is van deze machine. Officieel geeft de Kuhn-fabriek als reactie dat ze niets over deze machine mag en kan zeggen.

Het is alleen maar gokken wat de status is van deze machine. Officieel geeft de Kuhn-fabriek als reactie dat ze niets over deze machine mag en kan zeggen.

Verticaal wikkelen

Bekend is dat fabrikant McHale zeer succesvol is met de Fusion-serie perswikkelcombinaties, met name vanwege de snelle baalovergave tussen pers en wikkelaar. Met een verticale wikkelring zit het wikkelgedeelte namelijk een stukje dichter tegen de pers aan. Voor zover bekend bezit McHale een patent op de combinatie van de kippende persbodem die de baal snel en direct op de kort erop gebouwde verticale wikkelaar legt. McHale had ook twintig jaar een patent op de verticale wikkelring, maar dát patent is onlangs verlopen.

Weet iemand meer van deze ontwikkeling? Tip de redactie via het mailadres trekker@misset.com.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe beelden van prototype New Holland-maaidorser

Er circuleren al langer beelden rond op het internet van een prototype maaidorser van New Holland. Nu komen er nieuwe beelden...
Afbeelding artikel

Verbeterde invoer en bediening op nieuwe McHale Fusion 4-pers

De McHale Fusion 4-perswikkelcombinaties zijn standaard voorzien van Isobus-bediening. Ook is invoer aangepast.
Afbeelding artikel

Video | Baliwrap bouwt perswikkelcombinatie voor grote balen

Zo ziet de zelfgebouwde perswikkelcombinatie Baliwrap van de broers De Vries er uit. Bekijk de video.
Beheer
WP Admin