Terug naar nieuwsoverzicht

Loopwielen drijven bezems Bema Sweezy-veegmachines aan

De Bema Sweezy-veegmachines worden aangedreven door de loopwielen. Hierdoor is geen hydraulische aandrijving nodig van het dragende voertuig. - Foto: Bema

De nieuwe Bema Sweezy-veegmachines worden aangedreven door de loopwielen. Hierdoor zijn de veegmachines flexibel inzetbaar zonder dat er aandrijving vanaf het voertuig nodig is.

De eerste twee modellen in de nieuwe Bema-veegmachineserie Sweezy zijn de gedragen Bema Sweezy 25 Dual WD en Bema Sweezy 40 WD. De letters WD staan voor ‘Wheel Drive’.

Het principe van de Bema Sweezy-veegmachines is eenvoudig; de bezem draait als het loopwiel draait. Hierdoor is geen hydraulische aandrijving nodig van het dragende voertuig. De veegmachines werken daardoor onafhankelijk van het dragende voertuig. Zo zijn ze gemakkelijk te gebruiken voor of achter elektrische voertuigen. Het is niet meer nodig om elektrische energie om te zetten in hydraulische energie. Dat komt ten goede van de bedrijfsduur.

Twee modellen veegmachines

De Bema Sweezy 25 Dual WD en Bema Sweezy 40 WD zijn verkrijgbaar in drie werkbreedtes, variërend van 1.250, 1.550 tot 1.850 mm. Beide machines zijn uitgerust met een hoogteregeling. Hierbij krijgt de bestuurder via de twee kleurvlakken rood en groen direct melding of de veegmachine optimaal wordt geleid of dat hij de machine moet aanpassen aan de bodemhoogte.

De wielaangedreven veegmachines zijn optioneel uit te rusten met een watersproei-inrichting en een zijborstel. De prijs van de Bema Sweezy-veegmachines is nog niet bekend bij importeur Geert-Jan de Kok.

Auteur: Robin Looman

Op zoek naar een tweedehands Bema-veegmachine? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zuid-Afrikaanse sloperij speelt in op groeiende vraag

Sloperij Discount Used Tractor Parts heeft naast ontelbare gebruikte onderdelen inmiddels ook 8.000 nieuwe producten in de schappen.
Afbeelding artikel

Veilig de weg op? Check je K80-koppeling of trekhaak

Elke aanhangerkoppeling staat bloot aan grote belastingen en slijtage. Wat kun je zelf 'reviseren' en wat niet?
Afbeelding artikel

Biodiesel de veroorzaker van sludge

Sludge is restafval van bacteriegroei in biodiesel. Hoe kom je erachter of je last hebt van sludge, wat zijn de gevaren...
Beheer
WP Admin