fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gebroeders Geens introduceert elektrische Knikmops

De Belgische fabrikant Gebroeders Geens brengt de elektrische kniklader Knikmops KM140 E op de markt. - Foto's: Gebroeders Geens

De Belgische fabrikant Gebroeders Geens, bekend van knikladers Knikmops en transportmachines Rollmops, brengt de elektrische Knikmops KM 140 E op de markt. De KM 140 E is verkrijgbaar met twee accupakketten.

Gebroeders Geens levert Knikmops KM 140 E Standard met een batterijpakket van 20 kWh en een bedrijfsspanning van 96V. Hiermee kan de gebruiker 5 uur werken. Knikmops KM 140 E Endurance beschikt over een batterijpakket van 30kWh, eveneens met een bedrijfsspanning van 96V. Hiermee kun je 8 uur werken.

Gebroeders Geens werkt uitsluitend met LFP-batterijen. Dit staat voor Lithium Iron Phospate. Volgens de fabrikant staan deze batterijen bekend om hun lange levensduur, verbeterde ontlading, grote laadefficiëntie en zijn brandveiligheid.

Lees verder onder de foto

Naast de Standard-uitvoering levert Gebroeders Geens de KM 140 E Endurance met een batterijpakket van 30kWh en een bedrijfsspanning van 96V. Hiermee kun je 8 uur werken.

Naast de Standard-uitvoering levert Gebroeders Geens de KM 140 E Endurance met een batterijpakket van 30kWh en een bedrijfsspanning van 96V. Hiermee kun je 8 uur werken.

Laadtijd Standard en Endurance

Met een snellader die je gebruikt voor een het opladen van een elektrische personenauto – een type 2-stekker (merk Mennekes) – kun je ook de Knikmops KM 140 E opladen. De Standard-uitvoering is daarmee in 1,45 uur opgeladen, de Endurance in 2,30 uur.

Je kunt de kniklader ook opladen via een regulier 220 V stopcontact. Dan reken je voor de Knikmops KM 140 E Standard 7 uur en voor de Knikmops KM 140 E Endurance 10 uur.

De hefkracht van de hydrostatisch aangedreven Knikmops is onderin 1.300 kg. De machine weegt in totaal 1.600 kg. Gebroeders Geens hanteert als richtprijs € 70.000.

Knikmops KM 180 E in oktober

Naast de knikmops KM 140 E levert Gebroeders Geens in oktober de KM 180 E. Dit prototype wordt voorlopig uitgerust met dezelfde 20 kWh- en 30 kWh-batterijen. Testen zullen uitwijzen of het nodig is om een groter batterijpakket in te passen in deze Knikmops.

Beide KM 180 E-versies zijn in oktober verkrijgbaar in een telescoop. De elektrische knikladers zijn te zien op bouwbeurs Matexpo van 6 tot en met 10 september in Kortrijk (B.).

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Elektrische telescooplader Tobroco G2700E Tele met drie accu-varianten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Beheer
WP Admin