fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop in Italië op peil, maar daling verwacht

De Italiaanse brancheorganisatie FederUnacoma verwacht dat in de tweede helft van 2023 minder trekkers worden verkocht in Italië. - Foto: Henk Riswick

In de eerste helft van 2023 is het aantal verkochte trekkers in Italië redelijk op peil, maar voor de tweede helft van het jaar wordt een daling verwacht. Dat meldt de Italiaanse brancheorganisatie FederUnacoma.

FederUnacoma meldt dat de verkoop van trekkers en andere landbouwmachines in de eerste helft van 2023 redelijk op peil is. De brancheorganisatie ziet weliswaar een daling in het aantal verkochte trekkers (-8,5%) en aanhangers (-4%), maar ook groei in de verkoopaantallen van andere machines. Zo zijn er ruim 30% meer maaidorsers verkocht en ruim 16% meer verreikers.

Ondanks de daling van het aantal verkochte trekkers, omschrijft FederUnacoma de trekkermarkt in Italië als veerkrachtig. De brancheorganisatie beschouwt de daling als een vereffening voor de recordgroei in 2021. Bovendien is het aantal verkochte machines in de eerste zes maanden van 2023 alsnog hoger dan in 2019.

Daling in tweede helft 2023

De Italiaanse brancheorganisatie verwacht dat de verkoopaantallen in de tweede helft van 2023 zullen dalen. Dat baseert de organisatie op een marktmonitoring waaruit zou blijken dan het aantal orders in de eerste helft van dit jaar een significante daling laat zien. Daarnaast is FederUnacoma van mening dat het relatief hoge aantal verkopen in de eerste helft van 2023 niet het gevolg is van daadwerkelijke verkopen, maar van orders uit eind 2022 – gezien de moeilijkheden bij fabrikanten om alle bestellingen op tijd af te handelen.

Gerekend in aantallen is de Italiaanse trekkermarkt goed voor ruwweg 13% van de hele Europese trekkermarkt.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Fendt voorop in achterblijvende Nederlandse trekkerverkoop

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Afbeelding artikel

Akkerbouwer blijft trouw aan zijn mechanische trekkers

Het machinepark van akkerbouwer Izak Buijs stamt deels uit de jaren zestig. Niettemin bewerkt Buijs 40 ha met deze mechanische trekkers.
Afbeelding artikel

Video | Akkergiganten: Case-IH Steiger 400

Akkergigant Case-IH Steiger 400 met 400 pk trekt een 6 meter brede He-Va-woeler probleemloos over de Groningse akkers.
Beheer
WP Admin