Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop in Italië op peil, maar daling verwacht

De Italiaanse brancheorganisatie FederUnacoma verwacht dat in de tweede helft van 2023 minder trekkers worden verkocht in Italië. - Foto: Henk Riswick

In de eerste helft van 2023 is het aantal verkochte trekkers in Italië redelijk op peil, maar voor de tweede helft van het jaar wordt een daling verwacht. Dat meldt de Italiaanse brancheorganisatie FederUnacoma.

FederUnacoma meldt dat de verkoop van trekkers en andere landbouwmachines in de eerste helft van 2023 redelijk op peil is. De brancheorganisatie ziet weliswaar een daling in het aantal verkochte trekkers (-8,5%) en aanhangers (-4%), maar ook groei in de verkoopaantallen van andere machines. Zo zijn er ruim 30% meer maaidorsers verkocht en ruim 16% meer verreikers.

Ondanks de daling van het aantal verkochte trekkers, omschrijft FederUnacoma de trekkermarkt in Italië als veerkrachtig. De brancheorganisatie beschouwt de daling als een vereffening voor de recordgroei in 2021. Bovendien is het aantal verkochte machines in de eerste zes maanden van 2023 alsnog hoger dan in 2019.

Daling in tweede helft 2023

De Italiaanse brancheorganisatie verwacht dat de verkoopaantallen in de tweede helft van 2023 zullen dalen. Dat baseert de organisatie op een marktmonitoring waaruit zou blijken dan het aantal orders in de eerste helft van dit jaar een significante daling laat zien. Daarnaast is FederUnacoma van mening dat het relatief hoge aantal verkopen in de eerste helft van 2023 niet het gevolg is van daadwerkelijke verkopen, maar van orders uit eind 2022 – gezien de moeilijkheden bij fabrikanten om alle bestellingen op tijd af te handelen.

Gerekend in aantallen is de Italiaanse trekkermarkt goed voor ruwweg 13% van de hele Europese trekkermarkt.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Fendt voorop in achterblijvende Nederlandse trekkerverkoop

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Mechanisatiebranche in zeer zwaar weer

Landbouwmechanisatiebedrijven en importeurs zitten in een zware periode. De vraag naar nieuwe en gebruikte machines stagneert.
Afbeelding artikel

John Deere overtreft eigen winstverwachtingen

John Deere overtreft met de jaarcijfers zijn eigen vooruitzichten en komt met een hogere winst dan verwacht.
Afbeelding artikel

Modderfestijn tijdens de maisoogst in 5 video's

Op YouTube ziet TREKKER video’s voorbijkomen met barre oogsttaferelen. Boeren gaan tot het uiterste om mais van het land te krijgen.
Beheer
WP Admin