fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Treffler THP-schoffelmachine met centrale instelling schoffelbreedte

Met een nieuw concept van schoffelhouders is de breedte-instelling van de Treffler THP-schoffelmachine te bepalen. Rekening houdend met de aard en stand van het gewas kan de trekkerchauffeur via een bedieningsterminal in de cabine de instelling wijzigen. - Foto: Treffler

De Duitse machinefabrikant Treffler presenteert zijn nieuwe THP-schoffelmachine met camerabesturing en een centrale instelling van de schoffelbreedte.

De schoffelbreedte kun je handmatig instellen via een touchscreen bedieningsterminal of via gps. Afhankelijk van de aard en de stand van het gewas is de breedte-instelling van de Treffler THP-schoffelmachine te wijzigen. De gehele machine kan vanuit het midden ook naar links of naar rechts worden verschoven.

Schoffelelement individueel bedienen

Daarnaast kun je de schoffelelementen individueel op een positie plaatsen of individueel via gps omhoog laten gaan, zoals op een scheeflopende kopakker. Schoffelelementen zijn indien gewenst ook individueel uit te schakelen.

Lees verder onder de video

De THP-schoffelmachine is verkrijgbaar in een 3 en 6 meter brede uitvoering. De prijs van de machine is nog niet bekendgemaakt. De Treffler THP-schoffelmachine met camerabesturing is voor het eerst te zien op de BioVelddag op 5 juli in Lelystad (Fl.).

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Cultivator Treffler TGA 560 snijdt bijzonder vlak, vanaf 2 cm diep

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Afbeelding artikel

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

DSD-Z 300 Smartshift van Doorgrond/Wifo is geüpdatet. De sideshiftbok is verkrijgbaar met de Claas Culticam of met het Tillet and Hague-systeem.
Beheer
WP Admin