fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn gaat loofklappers bouwen

Dat Kuhn met loofklapper BFP 320 op de markt komt, is enigszins opmerkelijk. De loofklappermarkt is namelijk stevig in handen van aardappelspecialisten als Grimme, AVR, Dewulf en Ropa. - Foto: Kuhn

​De Franse werktuigenfabrikant Kuhn heeft een loofklapper voor de aardappelteelt ontwikkeld. De BFP 320 is 3,2 meter breed en heeft een werkbreedte van 3 meter.

Loofklapper BFP 320 is geschikt voor ruggenteelt met ruggen van 75 tot 80 centimeter breed. Geleiders onder de kap deponeren het gehakselde loof tussen de ruggen. De rotor heeft bij een aftakastoerental van 540 toeren per minuut een toerental van 1.758 rpm. Middels een spindel is de hoogte verstelbaar.

Loofklapper van Kuhn opmerkelijk

Dat Kuhn met een loofklapper op de markt komt, is enigszins opmerkelijk. De loofklappermarkt is namelijk stevig in handen van aardappelspecialisten Grimme, AVR, Dewulf en Ropa, met daarnaast nog Baselier en Kloppenburg. In principe heeft een nieuwe speler buiten deze gevestigde orde alleen kans van slagen als het nieuwe product onderscheidend is, of veel prijsgunstiger. Beide is bij Kuhn niet het geval.

Kuhn zegt de loofklapper ontwikkeld te hebben, omdat het toch al mulchtechniek in huis heeft. Het concern heeft geen verdere plannen in de aardappeltechniek.

Auteur: Martijn Knuivers

Op zoek naar een gebruikte machine van Kuhn? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO| Zo rooit Vervaet Beet Eater 617 laatste bieten van 2024

Een Vervaet Beet Eater 617 rooit een perceel van 16 ha suikerbieten in het Achterhoekse Wehl. Het zijn de laatste bieten...
Afbeelding artikel

Grimme toont vernieuwde Varitron 270 op Grimme Technica

Grimme toonde de vernieuwde Varitron 270 tweerijige zelfrijdende rooier vorige week op zijn tweejaarlijkse klantendagen Grimme Technica.
Afbeelding artikel

BLOG | Nico Huizing: ‘Boerenmoed in oorlogstijd’

Onlangs bezocht columnist Nico Huizing een klant in Oekraïne. Een bezoek dat normliter routine is, krijgt in oorlogstijd een andere lading.