Terug naar nieuwsoverzicht

Fabrikant bandendrukwisselsytemen PTG bouwt nieuwe fabriekshal

V.l.n.r. Christian Reinartz (hoofd Sales & Service), Peter Tigges (managing director) en Christopher Haag (hoofd Technology & Development) slaan de schop in de grond als startsein voor de bouw van de nieuwe fabriekshal van PTG in Neuss. - Foto: PTG

De Duitse fabrikant van bandendrukwisselsystemen PTG is in juni gestart met het bouwen van een nieuwe fabriekshal in Neuss (D.).

De nieuwe fabriekshal heeft een oppervlakte van 1.300 m2. Dit zorgt voor een verdubbeling van de productie-, opslag-, en administratiecapaciteit van PTG.

Meer vraag uit Verenigde Staten

Door de toenemende vraag van nieuwe markten als de Verenigde Staten wil PTG extra werkoppervlakte creëren, zo meldt Eilbote. De fabriekshal wordt uitgerust met moderne apparatuur. Door gebruik te maken van hernieuwbare energie voldoet het aan de huidige eisen voor milieu en duurzaamheid, aldus de fabrikant van bandendrukwisselsystemen.

PTG, dochterbedrijf van bandenfabrikant Michelin, bereikt hiermee een mijlpaal in zijn 30-jarige geschiedenis. De uitbreiding van de productielocatie is volgens PTG-directeur Peter Tigges in lijn met de strategie van moederbedrijf Michelin en tevens een basis voor de ontwikkeling van nieuwe technieken.

Tweede helft 2024

De voltooiing van de bouwwerkzaamheden inclusief de ingebruikname van de fabriekshal is gepland voor de tweede helft van 2024.

De bandendrukwisselsystemen van PTG zijn in Nederland verkrijgbaar via de Factorij in Biddinghuizen (Fl.).

Auteur: Annelies Bakker

Lees het gratis e-mag Bandensspecial 2023

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Galileo Cupwheel-bandrups is terug

Op Agritechnica 2023 zag TREKKER CupWheel-bandrupsen van het Israëlische Galileo. De CupWheel-bandrups gaat nu echt komen.
Afbeelding artikel

Vredestein VF Flotation Optimall-band scoort uitstekend in DLG-test

Vergeleken met concurrerende VF-trailerbanden scoort de Vredestein VF Flotation Optimall als meest bodemvriendelijke band in de test.
Afbeelding artikel

Video | Evobib-trekkerband van Michelin is marktrijp

De Evobib-trekkerband van bandenfabrikant Michelin die geschikt is voor trekkers boven de 200 pk, is nu marktrijp.
Beheer
WP Admin