fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Strautmann levert Ambion-opraapwagens met nieuwe pick-up

Strautmann ontwikkelde voor zijn serie Ambion-opraapwagens een nieuwe pick-up. De pick-up heeft een werkbreedte van 2,25 meter. Achter de pick-up zitten zowel links als rechts 30 centimeter lange vijzels gemonteerd,. Deze brengen het gewas naar de 1,60 meter brede invoer. - Foto: Strautmann

De Duitse machinefabrikant Strautmann ontwikkelde voor zijn serie Ambion-opraapwagens een nieuwe pick-up. Opvallend zijn de kunststofvingers en de invoervijzels achter de pick-up.

De nieuwe pick-up heeft een breedte van 2,25 meter. Hiermee is het volgens Strautmann mogelijk om bredere zwaden op te rapen. De pick-up wordt hydraulisch aangedreven, de snelheid is flexibel af te stemmen op de omstandigheden.

Pendelweg van 25 centimeter

De ophanging is aangepast. De parallellogramgeleide ophanging maakt een pendelweg van 25 centimeter mogelijk. De grote pendelweg in combinatie met kunststof tanden zorgt volgens Strautmann voor uitstekende bodemaanpassing, wat resulteert in een goede gewasopname. Bovendien voorkomt dit het binnendringen van grond en vuil in het voer.

Vijzels achter de pick-up

Achter de pick-up zijn zowel links als rechts 30 centimeter lange vijzels gemonteerd. Deze brengen het gewas richting het 1,60 brede invoerkanaal. Met de introductie van de nieuwe pick-up zijn er drie verschillende varianten beschikbaar voor de Strautmann Ambion-opraapwagens. Naast de gestuurde (met curvebaan) 1,80 meter brede pick-up met stalen tanden biedt Strautmann een ongestuurde 1,80 meter brede Flex-load-pick-up. De prijs van de pick-up is afhankelijk van de uitvoering.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar een gebruikte Strautmann Ambion-opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oostenrijkse Mammut introduceert maisegalisatieschuif Silo Push 400

De Oostenrijkse fabrikant Mammut levert maisegalisatieschuif Silo Push 400, met een werkbreedte van 4 meter.
Afbeelding artikel

Pöttinger schrapt Torro-opraapwagens en komt met Jumbo 5000-serie

De Oostenrijkse fabrikant Pöttinger stopt met de productie van Torro-opraapwagens en zet daarvoor in de plaats de Jumbo 5000 in de...
Afbeelding artikel

Opraapwagen Schuitemaker Rapide 7700 met vernieuwde aandrijving

Schuitemaker geeft zijn Rapide-opraapwagen een forse update en blijft tegelijk trouw aan het kenmerkende concept. Een impressie.
Beheer
WP Admin