fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial en One Smart Spray werken aan geavanceerd spuitsysteem

Met spuitsysteem One Smart Spray kun je volgens CNH Industrial automatisch nog preciezer spuiten. One Smart Spray komt binnenkort beschikbaar via de merken Case IH en New Holland. - Foto: CNH Industrial

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met One Smart Spray. CNH Industrial wil het geavanceerde spuitsysteem One Smart Spray integreren in zijn machines.

One Smart Spray is sinds 2021 een joint venture tussen Bosch en BASF. Raven Industries begeleidt de integratie van het spuitsysteem, dat binnenkort beschikbaar is via de merken Case IH en New Holland.

Lees verder onder de foto

Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

De integratie van het One Smart Spray-spuitsysteem is volgens de fabrikant een oplossing om in de toekomst automatisch nog preciezer te kunnen spuiten. Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

Realtime gegevensweergave

Naast de precisiebespuiting geeft One Smart Spray via smartphone of tablet met digitale kaarten realtime weer waar het onkruid zich bevindt en waar al is gespoten. Deze gegevens worden automatisch gedocumenteerd en bewaard.

Dit levert volgens CNH Industrial onkruidvrije percelen op, terwijl de gebruiker bespaart op gewasbeschermingsmiddelen. Dat is vervolgens milieuvriendelijker. Het One Smart Spray-systeem maakt het mogelijk om spuitwerk zowel overdag als ’s nachts uit te voeren.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Iedere plant krijgt zijn portie met PWM-techniek

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Afbeelding artikel

ARA-spotsprayer van Ecorobotix nu ook SKL-gekeurd

De ARA-spotsprayer van Ecorobotix maakt gebruik van een bijzondere spuittechniek die inmiddels SKL-goedgekeurd is.
Afbeelding artikel

Kubota onthult autonome spuitrobot KFAST

De KFAST-spuitrobot van Kubota dient autonoom gewasbeschermingsmiddelen toe en is op afstand te bedienen.
Beheer
WP Admin