fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial en One Smart Spray werken aan geavanceerd spuitsysteem

Met spuitsysteem One Smart Spray kun je volgens CNH Industrial automatisch nog preciezer spuiten. One Smart Spray komt binnenkort beschikbaar via de merken Case IH en New Holland. - Foto: CNH Industrial

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met One Smart Spray. CNH Industrial wil het geavanceerde spuitsysteem One Smart Spray integreren in zijn machines.

One Smart Spray is sinds 2021 een joint venture tussen Bosch en BASF. Raven Industries begeleidt de integratie van het spuitsysteem, dat binnenkort beschikbaar is via de merken Case IH en New Holland.

Lees verder onder de foto

Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

De integratie van het One Smart Spray-spuitsysteem is volgens de fabrikant een oplossing om in de toekomst automatisch nog preciezer te kunnen spuiten. Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

Realtime gegevensweergave

Naast de precisiebespuiting geeft One Smart Spray via smartphone of tablet met digitale kaarten realtime weer waar het onkruid zich bevindt en waar al is gespoten. Deze gegevens worden automatisch gedocumenteerd en bewaard.

Dit levert volgens CNH Industrial onkruidvrije percelen op, terwijl de gebruiker bespaart op gewasbeschermingsmiddelen. Dat is vervolgens milieuvriendelijker. Het One Smart Spray-systeem maakt het mogelijk om spuitwerk zowel overdag als ’s nachts uit te voeren.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Iedere plant krijgt zijn portie met PWM-techniek

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lechler toont closed transfer- systeem tijdens DLG Feldtage

Lechler toonde een prototype van een closed transfer-systeem voor gewasbeschermingsmiddelen tijdens de DLG Feldtage 2024. Deze agrarische buitenbeurs vond plaats van...
Afbeelding artikel

Group Verschueren gaat Zasso-machines importeren

De Belgische Group Verschueren, onder andere bekend van hun maaioplossingen, gaat een strategische samenwerking aan met het Zwitserse Zasso. Verschueren verwerft...
Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Beheer
WP Admin