Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial en One Smart Spray werken aan geavanceerd spuitsysteem

Met spuitsysteem One Smart Spray kun je volgens CNH Industrial automatisch nog preciezer spuiten. One Smart Spray komt binnenkort beschikbaar via de merken Case IH en New Holland. - Foto: CNH Industrial

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met One Smart Spray. CNH Industrial wil het geavanceerde spuitsysteem One Smart Spray integreren in zijn machines.

One Smart Spray is sinds 2021 een joint venture tussen Bosch en BASF. Raven Industries begeleidt de integratie van het spuitsysteem, dat binnenkort beschikbaar is via de merken Case IH en New Holland.

Lees verder onder de foto

Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

De integratie van het One Smart Spray-spuitsysteem is volgens de fabrikant een oplossing om in de toekomst automatisch nog preciezer te kunnen spuiten. Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

Realtime gegevensweergave

Naast de precisiebespuiting geeft One Smart Spray via smartphone of tablet met digitale kaarten realtime weer waar het onkruid zich bevindt en waar al is gespoten. Deze gegevens worden automatisch gedocumenteerd en bewaard.

Dit levert volgens CNH Industrial onkruidvrije percelen op, terwijl de gebruiker bespaart op gewasbeschermingsmiddelen. Dat is vervolgens milieuvriendelijker. Het One Smart Spray-systeem maakt het mogelijk om spuitwerk zowel overdag als ’s nachts uit te voeren.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Iedere plant krijgt zijn portie met PWM-techniek

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Yanmar start met verkoop autonome veldrobot YV01 in Frankrijk

Veldrobot YV01 van Yanmar weegt 1 ton. Bodemverdichting wordt daardoor tot een minimum beperkt, aldus de fabrikant.
Afbeelding artikel

NPPL-demo met spuitdrone op Future Farming & Food Experience

De Chinese spuitdrone DJI-type XXX is op donderdag 25 mei te zien op de Future Farming & Food Experience in Lelystad.
Afbeelding artikel

Smart Spraying vanaf 2024 op Fendt Rogator-veldspuiten

Agco en Bosch BASF Smart Farming brengen hun Smart Spraying-technologie op Fendt Rogator-veldspuiten in 2024 op de markt.
Beheer
WP Admin