fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial en One Smart Spray werken aan geavanceerd spuitsysteem

Met spuitsysteem One Smart Spray kun je volgens CNH Industrial automatisch nog preciezer spuiten. One Smart Spray komt binnenkort beschikbaar via de merken Case IH en New Holland. - Foto: CNH Industrial

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met One Smart Spray. CNH Industrial wil het geavanceerde spuitsysteem One Smart Spray integreren in zijn machines.

One Smart Spray is sinds 2021 een joint venture tussen Bosch en BASF. Raven Industries begeleidt de integratie van het spuitsysteem, dat binnenkort beschikbaar is via de merken Case IH en New Holland.

Lees verder onder de foto

Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

De integratie van het One Smart Spray-spuitsysteem is volgens de fabrikant een oplossing om in de toekomst automatisch nog preciezer te kunnen spuiten. Hogeresolutiecamera’s die op de spuitbomen van de veldspuiten zijn geïnstalleerd, detecteren het onkruid en activeren de nozzles.

Realtime gegevensweergave

Naast de precisiebespuiting geeft One Smart Spray via smartphone of tablet met digitale kaarten realtime weer waar het onkruid zich bevindt en waar al is gespoten. Deze gegevens worden automatisch gedocumenteerd en bewaard.

Dit levert volgens CNH Industrial onkruidvrije percelen op, terwijl de gebruiker bespaart op gewasbeschermingsmiddelen. Dat is vervolgens milieuvriendelijker. Het One Smart Spray-systeem maakt het mogelijk om spuitwerk zowel overdag als ’s nachts uit te voeren.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Iedere plant krijgt zijn portie met PWM-techniek

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin