Terug naar nieuwsoverzicht

Liebherr boekt recordomzet en fors lagere nettowinst in 2022

Het prototype van de H966-zescilinder waterstofmotor: het hart van de eerste waterstofaangedreven rupsgraafmachine van Liebherr. De machinefabrikant heeft boekjaar 2022 afgesloten met een recordomzet van € 12.589 miljard. Een stijging van 8,2% ten opzichte van 2021. - Foto: Liebherr

Machinefabrikant Liebherr, bekend van grondverzetmachines en motoren, heeft het boekjaar 2022 afgesloten met een recordomzet van € 12.589 miljard. Een stijging van 8,2% ten opzichte van een jaar eerder.

Ondanks moeilijke economische omstandigheden door de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne, realiseerde machinefabrikant Liebherr een aanzienlijke omzetgroei in tien van zijn dertien productsegmenten. De totale omzet bedraagt € 12.589 miljard. Dat is een stijging van 8,2% ten opzichte van 2021.

De totale omzet in grondverzetmachines, overslagmachines, funderingsmachines, mobiele en rupskranen, torenkranen, betontechniek en mijnbouw bedroeg € 8,561 miljard: 6,9% meer dan in 2021. De andere zes productsegmenten van Liebherr, waaronder tandwieltechniek en automatiseringssystemen, genereerde een omzet van € 4,028 miljard. Een stijging van 11% ten opzichte van 2021.

Groei aantal medewerkers

Liebherr noteerde ook groei in het aantal medewerkers. Aan het eind van 2022 waren er 51.321 medewerkers, Dat is een stijging van 1.710 personen ten opzichte van 2021.

Nettowinst 2022 fors lager dan 2021

In 2022 behaalde de Liebherr Group een jaarwinst na belastingen van € 2 miljoen. De operationele en financiële resultaten zijn aanzienlijk gedaald ten opzichte van 2021, toen de nettowinst nog € 545 miljoen bedroeg. Na de afgelopen boekjaren verwacht Liebherr in 2023 een verdere omzetgroei.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger noteert 26,8% omzetgroei in 2022-2023

Pötttinger heeft een goed jaar achter de rug. De fabrikant behaalde een omzet van € 641 miljoen. Dat is een omzetstijging van...
Afbeelding artikel

Ruige machines kijken bij Þjótandi op IJsland

Bij grondwerkbedrijf Þjótandi in IJsland wemelt het van grote kranen, bulldozers, vrachtwagens én trekkers. Alles voor grond- en wegwerkzaamheden.
Afbeelding artikel

Agco boekt meer omzet in eerste halfjaar 2023

Agco heeft in Europa en het Midden-Oosten in het eerste halfjaar meer onderdelen en trekkers in hogere vermogensklassen verkocht.
Beheer
WP Admin