fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Computerspel Farming Simulator bestaat 15 jaar

Een still uit computerspel Farming Simulator. Het computerspel viert zijn 15-jarige bestaan. De computergame maakt het mogelijk een virtuele proefrit te maken met een van de 150 trekkermerken. - Foto: Giant Software

Op 14 april 2008 werd de allereerste Farming Simulator uitgebracht voor op de pc. Het populaire computerspel viert inmiddels zijn 15e verjaardag.

Farming Simulator is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een populaire videogame. Ontwikkelaar Giants Software meldt dat het spel al heel wat ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Van multiplayer in Farming Simulator 2011 en de introductie van draagbare games met Farming Simulator 2012, gevolgd door consoleversies in 2013 tot de oprichting van een officiële eSports-competitie met Farming Simulator 19 naar platformonafhankelijke multiplayer met Farming Simulator 22. Op 23 mei 2023 komt Farming Simulator 23 op de markt.

Tekst gaat verder onder de video

Meer dan 150 merken en 2,5 miljard mods

Vanaf de start in 2008 heeft Giants Software nauwe banden onderhouden met de agribusiness en aanverwante bedrijven. Dat betekent dat er meer dan 150 merken vertegenwoordigd zijn in het huidige computerspel Farming Simulator.

Dan zijn er nog de mods (modificaties) die door de spelers zelf zijn gemaakt. In de loop van de serie en op verschillende platforms al 2,5 miljard mods gedownload. Giants Software ondersteunt de door gebruikers gegenereerde inhoud. Het bedrijf beheert niet alleen de ingediende mods, maar test deze ook actief en biedt officiële mod-tools en tutorials aan.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin