Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial stopt bedrijfsactiviteiten in Rusland

Machinefabrikant CNH Industrial, moederbedrijf van onder andere trekkermerk New Holland, stopt met zijn bedrijfsactiviteiten in Rusland. Sinds maart 2022 levert het concern al geen machines meer aan de Russische markt. - Foto: Henk Riswick

De Italiaans-Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial stoot bedrijfsactiviteiten in Rusland af.

CNH Industrial, moederbedrijf van onder andere de trekkermerken New Holland, Case IH en Steyr, laat via een persbericht weten de bedrijfsactiviteiten in Rusland af te stoten. CNH Industrial zegt sinds maart 2022 al geen machines meer te leveren aan de Russische markt.

Fabrieken en hoofdkantoor gesloten

CNH Industrial laat weten dat het tot maart 2022 een hoofdkantoor had in de regio Moskou, van waaruit het bedrijf de import en distributie van machines in Rusland beheerde. Daarnaast omvatte het bedrijf fabrieken voor landbouw- en bouwmachines, en een onderdelendepot. Er werkten ongeveer 200 medewerkers. “Wij willen onze voormalige medewerkers bedanken voor hun jarenlange toegewijde diensten”, aldus CNH Industrial.

Rusland: 2% van de omzet

Ter indicatie: voor het fiscale jaar dat eindigde in 2021, het laatste volledige jaar van de bedrijfsactiviteiten, was de Russische markt goed voor een omzet van omgerekend € 344,9 miljoen. Dat is 2% van de geconsolideerde jaaromzet van 2021. In het kwartaal dat eind maart 2022 eindigde, noteerde het concern omgerekend € 64,4 miljoen aan kosten vanwege afschrijving op activa, voorzieningen voor financiële vorderingen en een waardevermindering van uitgestelde belastingvordering. CNH Industrial verwacht dat het aanvullend daarop nog € 18,2 miljoen aan kosten zal maken, in verband met het afstoten.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Test- en innovatiecentrum Pöttinger uitgebreid

Speciaal voor het testen van landbouwmachines heeft innovatiecentrum TIZ Landl Grieskirchen een derde hal gebouwd. Pöttinger is hoofdhuurder.
Afbeelding artikel

Einböck investeert € 2,3 miljoen in productiefaciliteiten

Einböck opent binnenkort zijn nieuwe productiehal in Dorf an der Pram en investeert €2,3 miljoen in nieuwe productiefaciliteiten.
Afbeelding artikel

Abemec neemt Van den Heuvel Mechanisatie over

Van den Heuvel Mechanisatie in Nijkerkerveen gaat vanaf 1 augustus verder als Abemec Nijkerkerveen.
Beheer
WP Admin