fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Netto-omzet Deere & Company groeit een derde

De netto-omzet en inkomsten van Deere & Company, waarvan John Deere onderdeel is, groeit in het eerste fiscale kwartaal 32%. - Foto: Mark Pasveer

Deere & Company, waarvan trekkerfabrikant John Deere onderdeel is, meldt dat de netto-omzet en inkomsten van het concern zijn gestegen met 32%.

De wereldwijde netto-omzet en inkomsten van Deere & Company stegen in de eerste drie maanden van boekjaar 2023 (eindigend op 29 januari) tot 12,652 miljard dollar. Dat is een stijging van 32% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2022. Toen bedroeg de netto-omzet en inkomsten 9,569 miljard dollar.

De nettowinst bedraagt in het eerste kwartaal van 2023 1,959 miljard dollar. Dat is 117% meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

Meer vraag naar landbouw- en bouwmachines

“Deere’s prestaties in het eerste kwartaal zijn een weerspiegeling van gunstige marktfundamenten en een gezonde vraag naar onze apparatuur. Evenals een solide uitvoering door onze werknemers, dealers en leveranciers om producten bij onze klanten te krijgen”, zegt John C. May, voorzitter en CEO van Deere & Company.

De toegenomen vraag naar landbouw- en bouwmachines heeft bijgedragen aan de netto-omzetstijging. Ook in Nederland zien we dat John Deere het qua marktaandeel goed doet. Het concern kijkt uit naar opnieuw een sterk jaar. De nettowinst voor het huidige fiscale jaar ligt naar verwachting tussen 8,75 en 9,25 miljard dollar.

Auteur: Jacco van Erkelens

Download onafhankelijke trekkertests van John Deere op Trekkeronline.nl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130.
Afbeelding artikel

Manitou ziet winst in 2023 groeien met 22%

De verkoop van nieuwe machines groeide met 25%. Deze productdivisie van Manitou droeg het meeste bij aan de winststijging in 2023.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Beheer
WP Admin