Terug naar nieuwsoverzicht

Netto-omzet Deere & Company groeit een derde

De netto-omzet en inkomsten van Deere & Company, waarvan John Deere onderdeel is, groeit in het eerste fiscale kwartaal 32%. - Foto: Mark Pasveer

Deere & Company, waarvan trekkerfabrikant John Deere onderdeel is, meldt dat de netto-omzet en inkomsten van het concern zijn gestegen met 32%.

De wereldwijde netto-omzet en inkomsten van Deere & Company stegen in de eerste drie maanden van boekjaar 2023 (eindigend op 29 januari) tot 12,652 miljard dollar. Dat is een stijging van 32% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2022. Toen bedroeg de netto-omzet en inkomsten 9,569 miljard dollar.

De nettowinst bedraagt in het eerste kwartaal van 2023 1,959 miljard dollar. Dat is 117% meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

Meer vraag naar landbouw- en bouwmachines

“Deere’s prestaties in het eerste kwartaal zijn een weerspiegeling van gunstige marktfundamenten en een gezonde vraag naar onze apparatuur. Evenals een solide uitvoering door onze werknemers, dealers en leveranciers om producten bij onze klanten te krijgen”, zegt John C. May, voorzitter en CEO van Deere & Company.

De toegenomen vraag naar landbouw- en bouwmachines heeft bijgedragen aan de netto-omzetstijging. Ook in Nederland zien we dat John Deere het qua marktaandeel goed doet. Het concern kijkt uit naar opnieuw een sterk jaar. De nettowinst voor het huidige fiscale jaar ligt naar verwachting tussen 8,75 en 9,25 miljard dollar.

Auteur: Jacco van Erkelens

Download onafhankelijke trekkertests van John Deere op Trekkeronline.nl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Omzet Deutz stijgt ruim 20% in 2022

Deutz ziet zijn omzet in 2022 flink toenemen tot € 1,95 miljard. Dat is een groei van 20% ten opzichte van 2021.
Afbeelding artikel

John Deere lanceert nieuwe serie G5-displays

De nieuwe serie G5-displays van John Deere hebben Full HD-resolutie, extra geheugen en een groter verwerkingsvermogen.
Afbeelding artikel

Record voor Lemken: omzet met 25% gestegen

Lemken ziet een omzetgroei van € 559 miljoen. Dat is een stijging van 25%; een record voor het 243 jaar oude familiebedrijf.
Beheer
WP Admin