Terug naar nieuwsoverzicht

Zuigarm van Dezeure zuigt mest direct uit mestkelder of via aanzuigtrechter

De Belgische fabrikant Dezeure levert op zijn mesttanks Bronto en Transline een multifunctionele zuigarm. Hiermee kan de trekkerchauffeur sturing geven aan de arm. Op die manier zuigt hij mest rechtstreeks uit de mestkelder, of via de aanzuigtrechter of het aanzuigstation.

De Belgische machinefabrikant Dezeure introduceert een multifunctionele zuigarm voor mesttanks. Deze zuigarm is bestemd voor Dezeure-mesttanks Bronto en Transline, en zuigt mest rechtstreeks op uit mestkelders of via een zuigtrechter of zuigstation.

Met deze multifunctionele zuigarm kun je volgens fabrikant Dezeure vlot wisselen tussen het opzuigen van mest uit mestkelders of via een aanzuigtrechter of aanzuigstation.

Chauffeur blijft in cabine

Het voordeel hiervan is dat de chauffeur in zijn trekkercabine kan blijven zitten tijdens het opzuigen van mest. Het wisselsysteem is voorzien van snelsluitingen. Voor het meenemen van de aanzuigtrechter voorziet Dezeure in een bevestiging aan de mesttanks Bronto en Transline.

Zuigarm met geïntegreerde turbovuller

De multifunctionele zuigarm is verkrijgbaar in een 8 en 10 duims-uitvoering en is voorzien van een geïntegreerde turbovuller. Deze ondersteunt de pomp tijdens het vullen. De turbovuller zorgt er volgens Dezeure voor dat de aangezogen mest in de mesttank wordt geduwd en voorkomt (deels) uitzetting van de mengmest en schuimvorming.

De vanafprijs voor een Dezeure-zuigarm zonder turbovuller is € 6.000. Een zuigarm met turbovuller is te koop vanaf € 8.000.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Zelf bemesten kan, mits je tijd hebt

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vervaet Quad XL: 40 kuub mest in één keer mee

De Vervaet Quad XL is een Quad 550-mestzelfrijder gekoppeld aan een getrokken mesttank, die 40 kuub mest in één keer meeneemt.
Afbeelding artikel

Vierwielige mestzelfrijder Oxbo AT 5104 wint designprijs Red Dot Award

De Oxbo AT 5104 vierwielige mestzelfrijder is onderscheiden met de prestigieuze designprijs Red Dot Award 2023.
Afbeelding artikel

Amazone levert bedieningsterminal AmaSpread 2 voor weegstrooier

Amazone heeft bedieningsterminal AmaSpread 2 ontworpen voor weegstrooier ZA-V Profis Control.
Beheer
WP Admin