fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zuigarm van Dezeure zuigt mest direct uit mestkelder of via aanzuigtrechter

De Belgische fabrikant Dezeure levert op zijn mesttanks Bronto en Transline een multifunctionele zuigarm. Hiermee kan de trekkerchauffeur sturing geven aan de arm. Op die manier zuigt hij mest rechtstreeks uit de mestkelder, of via de aanzuigtrechter of het aanzuigstation.

De Belgische machinefabrikant Dezeure introduceert een multifunctionele zuigarm voor mesttanks. Deze zuigarm is bestemd voor Dezeure-mesttanks Bronto en Transline, en zuigt mest rechtstreeks op uit mestkelders of via een zuigtrechter of zuigstation.

Met deze multifunctionele zuigarm kun je volgens fabrikant Dezeure vlot wisselen tussen het opzuigen van mest uit mestkelders of via een aanzuigtrechter of aanzuigstation.

Chauffeur blijft in cabine

Het voordeel hiervan is dat de chauffeur in zijn trekkercabine kan blijven zitten tijdens het opzuigen van mest. Het wisselsysteem is voorzien van snelsluitingen. Voor het meenemen van de aanzuigtrechter voorziet Dezeure in een bevestiging aan de mesttanks Bronto en Transline.

Zuigarm met geïntegreerde turbovuller

De multifunctionele zuigarm is verkrijgbaar in een 8 en 10 duims-uitvoering en is voorzien van een geïntegreerde turbovuller. Deze ondersteunt de pomp tijdens het vullen. De turbovuller zorgt er volgens Dezeure voor dat de aangezogen mest in de mesttank wordt geduwd en voorkomt (deels) uitzetting van de mengmest en schuimvorming.

De vanafprijs voor een Dezeure-zuigarm zonder turbovuller is € 6.000. Een zuigarm met turbovuller is te koop vanaf € 8.000.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Zelf bemesten kan, mits je tijd hebt

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Optimaal toepassen van mesttechniek op Grasdag 2024

Je wilt elke kilo stikstof zoe goed mogelijk benutten. Op Grasdag 2024 daarom aandacht voor mesttechniek en de praktische kant van...
Afbeelding artikel

Loonwerker: ‘Schijvenbemester kan het best overweg met gewasresten’

Loon- en grondverzetbedrijf Van de Peppel werkt met een Toric-schijvenbemester, Ideaal voor bemesten van percelen met groenbemester of gewasresten.
Afbeelding artikel

Onderhoud van de mestpomp? Zo gaat dat in de praktijk

Mest in de tussenkamer, een mestpomp die niet wil pompen. Wat kun je voorkomen en welke onderdelen van de mestpomp vervang...
Beheer
WP Admin