Terug naar nieuwsoverzicht

Valtra-dealer Offringa neemt Blaauw Mechanisatie Oosterwolde over

Op de foto een Valtra N141-trekker. Per 1 maart neemt Valtra-dealer en importeur van Mitsubishi-heftrucks Offringa het bedrijf Blaauw Mechanisatie in Oosterwolde (Fr.) over. Eigenaren en personeel gaan mee. - Foto: Hans Prinsen

Importeur van Mitsubishi-heftrucks en Valtra-dealer Offringa in Creil (Fl.) neemt Blaauw Mechanisatie in Oosterwolde (Fr.) over. Het bedrijf gaat verder onder de naam Offringa Oosterwolde.

Offringa wordt per 1 maart eigenaar van Blaauw Mechanisatie. Dit betekent dat Offringa naast zijn vestigingen in Creil en Coevorden (Dr.) nu ook zijn vleugels uitslaat in Friesland.

Offringa is in 1987 opgericht en eigendom van Kornelis Offringa en Harald Lijster. De hoofdvestiging is Creil (Fl.). Naast de tweede vestiging in Coevorden komt er nu dus een derde vestiging in Oosterwolde.

Blaauw verder als Offringa Oosterwolde

Blaauw Mechanisatie is sinds 1976 gevestigd in Friesland en is in 2005 overgenomen door Henk en Jeltje Duin. De merken die Blaauw Mechanisatie voert zijn: New Holland, Lely, Duport en Redrock. Deze merken blijven in het assortiment.

Het merkenaanbod wordt vanaf maart uitgebreid met Mitsubishi-heftrucks en Valtra-trekkers. De activiteiten van Blaauw Mechanisatie worden voortgezet. Eigenaren Henk en Jeltje Duin blijven net als de overige personeelsleden werkzaam bij Offringa. Het bedrijf gaat verder onder de naam Offringa Oosterwolde.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trelleborg volledig in handen van Yokohama

De Zweedse bandenfabrikant Trelleborg is sinds 2 mei volledig in handen van de Japanse bandenfabrikant Yokohama.
Afbeelding artikel

Mechan International Group neemt Canadese AgWest over

Mechan International Group neemt per 1 mei het Canadese AgWest over, een grote dealer van landbouwmachines.
Afbeelding artikel

CNHi koopt voor 175 miljoen dollar RTK-gps-specialist Hemisphere

CNH Industrial koopt RTK-gps-specialist Hemisphere en wil hiermee precisie- en navigatietechnologie voor zijn trekkermerken verder ontwikkelen.
Beheer
WP Admin