fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone biedt 7 jaar garantie tegen corrosie kunstmeststrooiers

De garantie geldt voor de gedragen kunstmeststrooiers ZA-V, ZA-TS en de grote getrokken strooier ZG-TS vanaf modeljaar 2022. - Foto: Amazone

Voor gedragen en grote getrokken kunstmeststrooiers past Amazone sinds modeljaar 2022 een nieuw lakproces toe. Daarmee biedt Amazone nu 7 jaar garantie tegen corrosie.

De garantie geldt voor de gedragen kunstmeststrooiers ZA-V, ZA-TS en de grote getrokken strooier ZG-TS vanaf modeljaar 2022. De garantie kan gratis worden aangevraagd in het digitale klantenportaal myAMAZONE. Visuele, oppervlakkige gebreken veroorzaakt door corrosie zijn uitgesloten van de fabrieksgarantie, zelfs als ze grote oppervlakken bedekken. Ook moet de machine na gebruik grondig worden gereinigd. Daarnaast moet de machine gestald worden in een ruimte die hem beschermt tegen weersinvloeden.

Premiumlakproces

Amazone noemt het lakken een premiumlakproces. Dit proces wordt uitgevoerd in een aantal stappen. De meerlagencoating is een combinatie van een kathodische dompellak, coating en poedercoating. Kathodische bescherming wordt ook toegepast tegen corrosie van ondergrondse tanks.

In de eerste stap van het proces wordt het basismateriaal in diverse bewerkingsfasen gereedgemaakt voor de lak. In deze fasen wordt herhaaldelijk gebeitst en ontvet. Daarna worden de kunstmeststrooiers behandeld met een zinkfosfatering om roestvorming tegen te gaan. De volgende stap omvat een laag KTL-dompelprimer. Als laatste wordt een poedercoating aangebracht.

De meer-lagen coating is een combinatie van een kathodische dompellak coating en poedercoating.- Foto: Amazone

De meerlagencoating is een combinatie van een kathodische dompellak, coating en poedercoating.- Foto: Amazone

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Onderhoud van de mestpomp? Zo gaat dat in de praktijk

Mest in de tussenkamer, een mestpomp die niet wil pompen. Wat kun je voorkomen en welke onderdelen van de mestpomp vervang...
Afbeelding artikel

Briri introduceert vaste mestverspreider Manure Professor

Briri omschrijft de vaste mestverspreider Manure Professor als een ‘high performer’ die met Isobus-besturing tot 50 meter breed kan strooien.
Afbeelding artikel

Evers Agro levert schijvenbemester voor Nexat-werktuigendrager

De werktuigendrager van de Duitse fabrikant Nexat is leverbaar met een schijvenbemester van Evers Agro.
Beheer
WP Admin