Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone biedt 7 jaar garantie tegen corrosie kunstmeststrooiers

De garantie geldt voor de gedragen kunstmeststrooiers ZA-V, ZA-TS en de grote getrokken strooier ZG-TS vanaf modeljaar 2022. - Foto: Amazone

Voor gedragen en grote getrokken kunstmeststrooiers past Amazone sinds modeljaar 2022 een nieuw lakproces toe. Daarmee biedt Amazone nu 7 jaar garantie tegen corrosie.

De garantie geldt voor de gedragen kunstmeststrooiers ZA-V, ZA-TS en de grote getrokken strooier ZG-TS vanaf modeljaar 2022. De garantie kan gratis worden aangevraagd in het digitale klantenportaal myAMAZONE. Visuele, oppervlakkige gebreken veroorzaakt door corrosie zijn uitgesloten van de fabrieksgarantie, zelfs als ze grote oppervlakken bedekken. Ook moet de machine na gebruik grondig worden gereinigd. Daarnaast moet de machine gestald worden in een ruimte die hem beschermt tegen weersinvloeden.

Premiumlakproces

Amazone noemt het lakken een premiumlakproces. Dit proces wordt uitgevoerd in een aantal stappen. De meerlagencoating is een combinatie van een kathodische dompellak, coating en poedercoating. Kathodische bescherming wordt ook toegepast tegen corrosie van ondergrondse tanks.

In de eerste stap van het proces wordt het basismateriaal in diverse bewerkingsfasen gereedgemaakt voor de lak. In deze fasen wordt herhaaldelijk gebeitst en ontvet. Daarna worden de kunstmeststrooiers behandeld met een zinkfosfatering om roestvorming tegen te gaan. De volgende stap omvat een laag KTL-dompelprimer. Als laatste wordt een poedercoating aangebracht.

De meer-lagen coating is een combinatie van een kathodische dompellak coating en poedercoating.- Foto: Amazone

De meerlagencoating is een combinatie van een kathodische dompellak, coating en poedercoating.- Foto: Amazone

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Carré bouwt Salteo-fronttank voor zaaigoed en kunstmest

De Franse machinefabrikant Carré brengt een nieuwe fronttank op de markt: de Salteo.
Afbeelding artikel

Van Laar Techniek start met import van Ierse mesttanks

Van Laar Techniek levert naast 'Grazer'-wagens nu ook mesttanks van het Ierse machinemerk Grass Technology.
Afbeelding artikel

Zo werkt motorpompunit Schouten Gigant G400-15

Begin 2022 introduceerde Schouten Machines zijn motorpompunit Gigant G400-15. Het chassis zit vol slimme oplossingen. Een impressie.
Beheer
WP Admin