Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone biedt 7 jaar garantie tegen corrosie kunstmeststrooiers

De garantie geldt voor de gedragen kunstmeststrooiers ZA-V, ZA-TS en de grote getrokken strooier ZG-TS vanaf modeljaar 2022. - Foto: Amazone

Voor gedragen en grote getrokken kunstmeststrooiers past Amazone sinds modeljaar 2022 een nieuw lakproces toe. Daarmee biedt Amazone nu 7 jaar garantie tegen corrosie.

De garantie geldt voor de gedragen kunstmeststrooiers ZA-V, ZA-TS en de grote getrokken strooier ZG-TS vanaf modeljaar 2022. De garantie kan gratis worden aangevraagd in het digitale klantenportaal myAMAZONE. Visuele, oppervlakkige gebreken veroorzaakt door corrosie zijn uitgesloten van de fabrieksgarantie, zelfs als ze grote oppervlakken bedekken. Ook moet de machine na gebruik grondig worden gereinigd. Daarnaast moet de machine gestald worden in een ruimte die hem beschermt tegen weersinvloeden.

Premiumlakproces

Amazone noemt het lakken een premiumlakproces. Dit proces wordt uitgevoerd in een aantal stappen. De meerlagencoating is een combinatie van een kathodische dompellak, coating en poedercoating. Kathodische bescherming wordt ook toegepast tegen corrosie van ondergrondse tanks.

In de eerste stap van het proces wordt het basismateriaal in diverse bewerkingsfasen gereedgemaakt voor de lak. In deze fasen wordt herhaaldelijk gebeitst en ontvet. Daarna worden de kunstmeststrooiers behandeld met een zinkfosfatering om roestvorming tegen te gaan. De volgende stap omvat een laag KTL-dompelprimer. Als laatste wordt een poedercoating aangebracht.

De meer-lagen coating is een combinatie van een kathodische dompellak coating en poedercoating.- Foto: Amazone

De meerlagencoating is een combinatie van een kathodische dompellak, coating en poedercoating.- Foto: Amazone

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vervaet Quad XL: 40 kuub mest in één keer mee

De Vervaet Quad XL is een Quad 550-mestzelfrijder gekoppeld aan een getrokken mesttank, die 40 kuub mest in één keer meeneemt.
Afbeelding artikel

Vierwielige mestzelfrijder Oxbo AT 5104 wint designprijs Red Dot Award

De Oxbo AT 5104 vierwielige mestzelfrijder is onderscheiden met de prestigieuze designprijs Red Dot Award 2023.
Afbeelding artikel

Amazone levert bedieningsterminal AmaSpread 2 voor weegstrooier

Amazone heeft bedieningsterminal AmaSpread 2 ontworpen voor weegstrooier ZA-V Profis Control.
Beheer
WP Admin