fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Volgepakte tribunes bij indoor tractorpulling in Etten-Leur

De 14e indoor tractorpulling in Etten-Leur trok 2.400 toeschouwers, die het spektakel vanaf volgepakte tribunes bekeken. - Foto's: Dennis Vos

Vaste prik elk jaar tussen kerst en oud en nieuw, is de indoor tractorpulling in Etten-Leur (N.-Br.). Het is alweer de veertiende keer dat deze wedstrijd binnen wordt verreden. In manege Stal ’t Sander bekeken 2.400 toeschouwers het spektakel vanaf de volgepakte tribunes.

De indoor tractorpulling in Etten-Leur was al uitverkocht nog voor de voorverkoop begon! Hoe dat kan? De voorverkoop startte op 10 december 2022 om 10.00 uur bij de manege. Maar om 9.50 uur was de rij wachtenden al langer dan de stapel toegangskaarten. De organisatie deed toen maar vast een bericht uit op Facebook dat er geen kaarten meer beschikbaar waren. Duitsers en Belgen kopen honderden kaarten tegelijk en organiseren busreizen naar dit evenement.

Zandbaan met beperkte lengte

Vanwege de beperkte lengte van de manege is de baan slechts 60 meter lang. En dan is de manege al verlengd met een tent, daaronder vindt de start plaats. Bij de sporttrekkers heeft dit het bijkomend voordeel dat de rook die vrijkomt bij het optoeren, niet in de manege belandt. Onder de tent staat ook de vermogenstester voor de standaardklassen.

De Hyproslee- en Blue Fox-sleepwagens zijn als geen ander in staat om op deze korte zandbaan een spectaculaire wedstrijd neer te zetten. Licht wegtrekken, zodat de trekkers voldoende snelheid kunnen maken, en daarna al snel stevig remmen zonder het anker uit te gooien.

Tekst gaat verder onder de foto; bekijk meer foto’s onderaan het artikel

Deelnemer Hilde de Louw heeft er met haar Ford Major de vaart in.

Deelnemer Hilde de Louw heeft er met haar Ford Major de vaart in.

Elke 3 minuten start een trekker

Met een goede aan- en afvoer van de trekkers en snel baanonderhoud, kwam de organisatie aan bijna twintig trekpogingen per uur. Elke 3 minuten een trekker! Een tweede sleepwagen helpt hierbij: zo rijdt de ene sleepwagen de wedstrijd, terwijl de andere wordt klaargemaakt voor de volgende klasse.

Het is een lange dag. De eerste trekker trekt de ketting al strak om 9.15 uur, terwijl de laatste deelnemer even voor 19.30 uur pas afhaakt. Goed voor de drankomzet: de wedstrijd moet uiteindelijk wel worden betaald.

Auteur: Ruben Fortuin

De 5,5 ton Agrisport is een mooie mengelmoes van deelnemers uit de Hypropullers-, TSTA-, TSDO- en NTTO-competitie. De 1455 van Michael Damen trekt aan het langste eind en verslaat nipt de Valtra 8950 van Michael Schippers.

Winnaar in de 2,5 ton Hyprosport-klasse wordt Krisjan Jochems. Hij rijdt met een lange trekhaak aan zijn Valmet 705 twee keer een full pull.

In de 2,5 ton Hyprosport-klasse had Tino Wilbers dubbelgesneden Firestones onder zijn Belazerus 1 gemonteerd. Deze gaven zoveel grip dat hij overtuigend richting de rechter krijtlijn en de muur van de manege reed. Hij trok net op tijd het gas dicht om erger te voorkomen. Aan het eind van de klasse mocht hij buiten mededinging nogmaals een run neerzetten. Met wat meer gewicht op de neus hield hij de trekker wel in bedwang, en reed naar 75,37.

In de 9,0 ton Landbouwklasse is Jan de Regt winnaar. Zijn International 1455 XL heeft zichtbaar en hoorbaar het meeste vermogen onder de kap.

In de 3,6 ton Megasport

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zo bouwt team Steel 2 Steal zijn nieuwe tractorpuller

Tractorpullingteam Steel 2 Steal bouwt een tractorpuller die met niets te vergelijken is wat nu op de baan staat. TREKKER kijkt...
Afbeelding artikel

Uitdagende runs tijdens Truck en Tractorpulling Indoor Putten

De trekkers streden voor het eerst dit jaar om de verste afstand tijdens Truck en Tractorpulling Indoor Putten. TREKKER is er...
Afbeelding artikel

Vader en dochter Schippers geven gas met tractorpullers

Michelle Schippers gaat al van jongs af aan met vader Michael mee naar trekkertrekwedstrijden. Hun tractorpullers zijn echt een vader-dochterdingetje.
Beheer
WP Admin