fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Thijs Reijnen: ‘Basworld.com ontzorgt gebruiker bij verkoop trekker’

"De financiële afwikkeling, transportkosten en exportdocumenten zijn voor een dealer of eindgebruiker vaak een probleem. De specialiteit van basworld.com is de klant daarin volledig te ontzorgen", zegt Thijs Reijnen, productmanager Agri bij BAS World. - Foto: Bert Jansen

Thijs Reijnen weet na tien jaar als verkoper in de landbouwmechanisatie dat het voor lmb’s vaak moeilijk is een trekker of machine naar het buitenland te verkopen. Via basworld.com kan iedere boer, trekkerbezitter, loonwerker of mechanisatiebedrijf zijn trekker verkopen.

BAS World maakt het voor de verkopende partij zo eenvoudig mogelijk om een trekker of machine naar het buitenland te verkopen, vertelt Thijs Reijnen, productmanager Agri bij BAS World.

Wat is de kracht van BAS World?

“De financiële afwikkeling, transportkosten en exportdocumenten zijn voor een dealer of eindgebruiker vaak een probleem. Het is onze specialiteit de klant daarin volledig te ontzorgen. BAS World is actief in 130 landen en verwerkt 11.000 voertuigtransacties per jaar. Het werkt met een team van 25 verkoopadviseurs en kan klanten in 17 verschillende talen te woord staan vanuit het hoofdkantoor in Veghel.”

BAS World koopt ook machines?

“Via basworld.com kan de verkopende partij op drie manieren zelf zijn trekker, bus of vrachtwagen verkopen aan een eindgebruiker. Via het platform kan de verkoper zelf zijn object verkopen. Het voertuig kan ook vanuit de BAS World Store in Veghel namens de eigenaar worden verkocht. Voor het object te koop wordt aangeboden wordt dat geïnspecteerd, gefotografeerd en gefilmd. Het kan ook gebeuren dat BAS World het object zelf in eigendom overneemt en weer te koop aanbiedt.”

Richt Agri zich alleen op trekkers?

“We starten met trekkers, maar het is wel de bedoeling om ook machines te gaan verkopen. Denk vooral aan oogstmachines. Onze doelgroep is toch de wat duurdere trekker en machine. Eigenlijk vooral de exemplaren die nog goed bruikbaar zijn, maar net te oud of met te veel uren om in Nederland, Duitsland of België af te zetten. We hebben inmiddels zo’n 40 trekkers op voorraad. Met name machines die nog goed bruikbaar zijn, maar met teveel uren of kilometers voor Nederland, België en Duitsland, zijn voor BAS World interessant.”

Auteur: Martin Smits

Ben je op zoek naar gebruikte trekkers en machines? Wil je je tweedehands trekker verkopen? Neem een kijkje op Traktorpool.com

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Beeld uitgelekt van nieuw topmodel Steyr

Er zit een nieuw topmodel aan te komen bij de Oostenrijkse machinefabrikant Steyr. Wat voor model en wanneer precies, is niet...
Afbeelding artikel

Oproep: deel je ervaring met de New Holland TVT-serie

Ben je, of was je, in het bezit van een New Holland TVT? Dan is TREKKER benieuwd naar jouw ervaringen met...
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Beheer
WP Admin