fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lemac-breedstrooier rijdt op cultuurwielen tussen bedden of ruggen

De ontwerpers van de kleine Lemac-breedstrooier hebben de machine zo ontworpen dat deze geschikt is om op cultuurwielen tussen aardappelen of over uienbedden te strooien. -Foto's: Job Rikken

In 2022 ontwikkelde loonbedrijf Job Rikken samen met Wisse Machinetechniek de kleine Lemac-breedstrooier met knikdissel op cultuurwielen. Met een inhoud van 5,5 kuub en 1,70 meter hoge wielen is de bodemdruk ook tussen de rij minimaal.

Het uitgangspunt voor de bouw van de kleine breedstrooier Lemac MS150-225 was dat deze geschikt moest zijn om op cultuurwielen tussen aardappelen of over uienbedden te strooien. Daarnaast hebben de ontwerpers de strooier voorzien van een knikdissel. Zo kun je de combinatie trekker en strooier gemakkelijk in de rijen draaien, ook als er een kleine of geen kopakker is.

Voor het werk op cultuurwielen tussen het gewas beschikt de machine over een schuif-as. Daarmee kun je de spoorbreedte traploos instellen tussen 1,50 en 2,25 meter.

Ook geschikt voor kippenmest en gips

De Lemac-breedstrooier is voorzien van weeginrichting en verstelbare productgeleider achter de verdeelwals. Dit maakt het volgens de techneuten mogelijk om naast stalmest ook kippenmest en gips nauwkeurig te strooien.

Vanafprijs Lemac-breedstrooier

Inmiddels is de Lemac-mini-breedstrooier digitaal getekend zodat klantspecifieke aanpassingen geen probleem zijn. Een basisversie zonder schuif-as en weeginrichting is te koop vanaf € 31.500 bij Wisse Machinetechniek in Emmeloord.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bergmann strooit tot 36 meter breed

Duitse machinefabrikant Bergmann introduceert het V-spread-strooiwerk nu ook op de enkelasser diepbed-universeelstrooier, de TSW 2140 E. Deze strooier kenmerkt zich met...
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin