Terug naar nieuwsoverzicht

Evers Agro levert combi-bemester met nieuw mestelement Quadro Disc

De nieuwe Evers Agro Quadro Disc combi-bemester brengt mest dichtbij de wortels in graan-, gras-, en bouwland. - Foto's: Evers Agro

Machinefabrikant Evers Agro uit Almelo (Ov.) brengt een combi-bemester voor graan-, gras- en bouwland op de markt. Evers Agro levert zijn combi-bemester met het nieuwe mestelement Quadro Disc, dat beschikt over vier snijschijven.

De fabrikant heeft Quadro Disc-mestelementen ontwikkeld om duurzaam gebruik te maken van de bodem en voedingsstoffen uit mest efficiënt te benutten. Het mestelement is voorzien van vier grote massieve en scherpe snijschijven met een doorsnede van 41,5 cm. De schijfafstand is 18,75 cm.

De spitse vorm en de grote diameter zorgen dat de elementen onder alle bodemomstandigheden goed doorlopen. De Quadro Disc-elementen beschikken over een compleet nieuw ontwikkeld 3D bodemaanpassingsysteem. De hydraulische cilinders in het parallellogram zorgen dat elk element eenzelfde bodemdruk heeft.

Tekst gaat verder onder de foto

De Quadro Disc-mestelementen zijn nieuw. Het doel is om de voedingsstoffen uit mest efficiënt te benutten en duurzaam gebruik te maken van de bodem.

De Quadro Disc-mestelementen zijn nieuw. Het doel is om de voedingsstoffen uit mest efficiënt te benutten en duurzaam gebruik te maken van de bodem.

Wisselen niet nodig

De mestelementen realiseren een optimale mestinjectie over de gehele breedte, aldus de fabrikant. De Quadro Disc 1200, met een werkbreedte van 12 meter, heeft een laag eigen gewicht van 3.480 kg. De combi-bemester kan zowel in graan, gras als op bouwland bemestingen uitvoeren. Wisselen is niet meer nodig.

Verende tanden

De verende tanden aan de mestelementen zorgen volgens de fabrikant voor een goede inwerking van mest op bouwland. Daarnaast is de Quadro Disc uitgerust met horizontale verdelers op de voorzijde van het frame. Zo ligt de bemester dichtbij de tank, wat zorgt voor stabiliteit.

De uitvoeringen van de Quadro Disc zijn uitgerust met flexibele mestslangen met een diameter van 40 mm. De elementen zijn voorzien van grote 60 mm parallelvormige mestuitlopen voor een rustige en schone mestafgifte. Door de grootte van de uitlopen zijn ze beschermd tegen stenen.

Sectieschakeling met standaard werkbreedte van 9 meter

Het frame heeft standaard een V-instelling. Daarmee is het keren op de kopakker volgens Evers Agro eenvoudig. Door de verschillende draaipunten past het frame zich aan de omstandigheden van de bodem aan.

De Quadro Disc-uitvoeringen vanaf 12 meter werkbreedte zijn eveneens te gebruiken op de 9 meter brede uitvoering. Daarnaast is de bemester uit te rusten met een sectioncontrol-systeem.

De Quadro Disc combi-bemester is leverbaar in uitvoeringen van 7,5, 9, 12, 13,5 en 15 meter. De machine is leverbaar vanaf voorjaar 2023. Vanafprijs voor een 12 meteruitvoering is €94.000,- (excl. btw).

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar tweedehands bemesters? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vervaet Quad XL: 40 kuub mest in één keer mee

De Vervaet Quad XL is een Quad 550-mestzelfrijder gekoppeld aan een getrokken mesttank, die 40 kuub mest in één keer meeneemt.
Afbeelding artikel

Vierwielige mestzelfrijder Oxbo AT 5104 wint designprijs Red Dot Award

De Oxbo AT 5104 vierwielige mestzelfrijder is onderscheiden met de prestigieuze designprijs Red Dot Award 2023.
Afbeelding artikel

Amazone levert bedieningsterminal AmaSpread 2 voor weegstrooier

Amazone heeft bedieningsterminal AmaSpread 2 ontworpen voor weegstrooier ZA-V Profis Control.
Beheer
WP Admin