fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

De prijs per uitgereden kuub mest is bij de Double Twin Shift mesttank interessant, vinden ze bij loonbedrijf Vragender. - Foto: Kaweco.

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens Jos en Stan Gunnewick van het loonbedrijf is de machine bodemvriendelijk en heeft een hoge capaciteit. De prijs per kuub aangewende mest is interessant.

Bij loonbedrijf Vragender in Vragender (Gld.) hebben ze in het voorjaar hun handen vol aan het uitrijden van drijfmest. Dat doen ze onder meer met drie zelfrijders en met twee getrokken Kaweco Double Twin Shift mesttanks. “De eerste Double Twin Shift hebben we vorig jaar gekocht omdat we bemesten met een zelfrijder in veel situaties te duur vinden”, vertelt eigenaar Jos Gunnewick. “Om de kostprijs per kuub bij een zelfrijder beheersbaar te houden, moet je zo’n machine alleen in het veld laten rijden. Dus op de huiskavel bij de stal, of op een grote veldkavel waar je de mest aanvoert en in een container pompt. Een zelfrijder is te duur om met mest over de weg te laten rijden.”

Kaweco Double Twin Shift tank

Vorig jaar kocht Gunnewick een Kaweco Double Twin Shift tank om te gebruiken in situaties waarin een zelfrijder niet optimaal te benutten is. “In het begin waren sommige klanten terughoudend omdat ze in het verleden hadden gezien dat een mesttank achter een trekker niet goed uitpakt voor bodem en grasmat.” Jos vertelt dat hij om die reden zelf ook uiterst kritisch keek naar het werk van de Double Twin Shift tank. “Het resultaat was boven verwachting. De tank rijdt op vier grote wielen. De twee buitenste schuiven op het land naar buiten, waardoor er geen twee wielen door hetzelfde spoor rijden. De tank is uiterst wendbaar, en wringt nauwelijks op de kopakkers”, zegt Jos.

Vorig jaar kocht Gunnewick een Kaweco Double Twin Shift tank om te gebruiken in situaties waarin een zelfrijder niet optimaal te benutten is. – Foto: Kaweco.

Zoon Stan vult aan dat de capaciteit per uur groter is dan verwacht. “De tank heeft een inhoud van 16 kuub; iets minder dan die van onze zelfrijders. Dat de uitrijcapaciteit bijna even groot is komt onder meer doordat de pomp snel werkt. Twee minuten nadat je bij de mestput arriveert, rijd je met een volle tank weer weg.”

Trekker met minimaal 200 pk

Stan vertelt dat zijn collega’s bij het loonbedrijf vorig jaar best sceptisch waren toen de eerste Double Twin Shift tank kwam. ‘Dat veranderde nadat ze er mee gewerkt hadden. Qua wendbaarheid, werkgemak en werksnelheid doet deze machine het heel goed. Belangrijk is wel dat je er een flinke trekker van minimaal 200 pk voorzet.”

Jos: “Als je de investering in mesttank en trekker bij elkaar optelt, dan ga je ook bij deze bemestingscombinatie met een bedrag van enkele honderdduizenden euro’s op pad. Een groot voordeel is echter dat je de trekker voor ander werk kunt gebruiken als je niet aan het bemesten bent. En dat drukt de kosten aanzienlijk.”

Tweede Double Twin Shift tank

Het aanstaande bemestingsseizoen gaat loonbedrijf Vragender met twee Double Twin Shift tanks op pad. De ondernemers kochten recent een tweede, gebruikte, tank omdat ze na het stoppen van een naburige loonwerker veel meer hectares moeten bemesten. “Over de keuze tussen nog een zelfrijder of een extra Double Twin Shift tank hoefden we niet lang na te denken.”

Jos en Stan Gunnewick. – Foto: Kaweco

“De Kaweco Double Twin Shift tank is uiterst bodemvriendelijk door de grote uitschuifbare wielen. Onze jongens gaan er graag mee op pad. De combinatie is zeer wendbaar, en de krachtige pomp zorgt dat de tank in een mum van tijd weer gevuld is. Per dag brengen ze veel mest weg.”

Neem contact op met uw Kaweco-dealer voor meer informatie over de Kaweco Double Twin Shift mesttank, of bel met Nick Selman (verkoop KAWECO Nederland): 0655898725.
Zie ook de Kaweco-website.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Onderhoudskosten Kaweco Double Twin Shift-mesttank fors lager dan van zelfrijder

Loonbedrijf Nijmeijer Kuipers investeerde in een Kaweco Double Twin Shift-mesttank. "Nauwkeurig bemesten met NIR-sensor en sectieafsluiting."
Beheer
WP Admin