Terug naar nieuwsoverzicht

Bomech bouwt eigen sectie-afsluitingssysteem op lucht

Bomech bouwt via zusteronderneming Alrena een eigen sectie-afsluitingssysteem op lucht voor sleepvoetbemesters: het Alrena Section Control (ASC). - Foto: Bomech

Machinefabrikant Bomech uit Albergen (Ov.) bouwt voor sleepvoetbemesters een eigen sectie-afsluitingssysteem op lucht: het Alrena Section Control (ASC)-systeem.

De bouw van het ASC-systeem gebeurt via zusteronderneming Alrena, die ook in Albergen is gevestigd. Omdat Bomech kwaliteit wil leveren en machines wil bouwen met een lange levensduur besloot de fabrikant de ontwikkeling van het ASC-systeem in eigen huis te doen. Voorheen kocht Bomech het sectie-afsluitingssysteem op lucht elders in.

Het ASC-systeem vraagt volgens de fabrikant weinig onderhoud, schakelt snel en is niet gevoelig voor scherpe delen in de mest. Bovendien kan het goed omgaan met drukverschillen in het luchtdruksysteem.

Efficiënter mest toedienen

Het belang om preciezer te bemesten wordt steeds groter door de constante drang naar efficiëntie en de steeds kleiner wordende mestgiften. Het is daarbij essentieel de meststoffen met de juiste techniek in de juiste hoeveelheid op de gewenste plek toe te dienen.

Deelbreedte-schakeling of slangafschakeling

De deelbreedte-schakeling of slangafschakeling waarmee het ASC-systeem werkt, maakt het mogelijk enkele slangen of voorgeprogrammeerde secties af te schakelen. Zo kun je de werkbreedte reduceren of enkele slangen afsluiten in de spuitsporen.

Verschillende breedtes sleepvoetbemesters

Het sectie-afsluitingssysteem op lucht is te bedienen vanuit de trekkercabine en te gebruiken voor sleepvoetbemesters in diverse breedtes. Loonbedrijven met sleepvoetbemesters van 15, 18 of 21 meter breed bedienen klanten die ook op andere breedtes mest uitgereden willen hebben. Als je met één machine meerdere breedtes wilt bedienen, kun je via het ASC-systeem dus slangen afsluiten.

De prijs voor het sectie-afsluitingssysteem op lucht ASC varieert van € 1.500 voor de smalste uitvoering tot € 15.000 voor de breedste.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Sleepslangen met Bomech UP-bemester via koppelsysteem

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vervaet Quad XL: 40 kuub mest in één keer mee

De Vervaet Quad XL is een Quad 550-mestzelfrijder gekoppeld aan een getrokken mesttank, die 40 kuub mest in één keer meeneemt.
Afbeelding artikel

Vierwielige mestzelfrijder Oxbo AT 5104 wint designprijs Red Dot Award

De Oxbo AT 5104 vierwielige mestzelfrijder is onderscheiden met de prestigieuze designprijs Red Dot Award 2023.
Afbeelding artikel

Amazone levert bedieningsterminal AmaSpread 2 voor weegstrooier

Amazone heeft bedieningsterminal AmaSpread 2 ontworpen voor weegstrooier ZA-V Profis Control.
Beheer
WP Admin