Terug naar nieuwsoverzicht

Vӓderstad introduceert hefgedragen Cultus-cultivator

Vӓderstad heeft een hefgedragen cultivator, Cultus HD 425-525 gebouwd met automatisch diepteregelingsysteem Dynamic Control. - Foto's: Väderstad

De Zweedse machinefabrikant Vӓderstad heeft een hefgedragen cultivator gebouwd. De Cultus HD 425-525 heeft een werkbreedte van 4,25 en 5,25 meter.

Vӓderstad-importeur Homburg uit Stiens (Fr.) meldt dat de hefgedragen cultivator Cultus HD 425-525 tot 30 cm diep kan werken. De machine is uitgerust met drie tandbalken. Dat resulteert in een beitelafstand van 27 cm.

Drukkracht tot 680 kg

Het hart van de machine zijn de heavy duty-tanden. Met een kracht tot 680 kg behoudt de Cultus HD zijn werkdiepte, is de opvatting van de fabrikant. Als de beitel een zwaar obstakel als stenen tegenkomt, kan de tand uit de grond ontsnappen om het obstakel te passeren. Daarna gaat de tand weer vlot de grond in.

Tekst gaat verder onder de foto

De hefgedragen cultivator Cultus HD 425-525 werkt tot 30 cm diep.

De hefgedragen cultivator Cultus HD 425-525 werkt tot 30 cm diep.

Automatische diepteregeling

De chauffeur kan de werkdiepte van de cultivator vanuit de cabine instellen. De Cultus HD 425-525 is uitgerust met een hydraulisch vleugelslot en het nieuwe automatische diepteregelingsysteem Dynamic Control. Dit systeem zorgt dat de levellers altijd werken, waardoor de trekkerchauffeur niet meer handmatig hoeft in te grijpen.

De levering van de eerste Cultus HD 425-525-cultivators is gepland in het najaar van 2023. De prijs is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een tweedehands Väderstad-cultivator? Kijk op Traktorpool.com

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNH Industrial investeert in bodemsensortechnologie

CNH Industrial begint in 2023 via het merk Case IH met een testfase van de bodemsensortechnologie van EarthOptics.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Stapje voor stapje naar bovenover ploegen’

Een antislipwiel naast het achterwiel van een trekker is zo gek nog niet, schrijft Bas van Hattum, hoofdredacteur TREKKER in zijn...
Afbeelding artikel

Zibo-granulaatstrooier leverbaar met Isobus-aansturing

Voor Isobus-aansturing voorziet Zibo granulaatstrooiers optioneel van een vernieuwde elektromotor op de zaaias en Müller-aansturingskast.
Beheer
WP Admin