Terug naar nieuwsoverzicht

Väderstad ontwikkelt CrossCutter Disc Aggressive voor minimale grondbewerking

De CrossCutter Disc Aggressive-schijf is verkrijgbaar in twee maten: 450 mm voor de Carrier-schijveneggen en 510 mm voor de Carrier XL-schijveneggen. - Foto: Väderstad

De Zweedse machinefabrikant Väderstad zet al langer in op minimale grondbewerking met de CrossCutter Disc-schijf. Om in wisselende bodemomstandigheden toch een ondiepe en agressieve grondbewerking te kunnen garanderen, ontwikkelde de Zweedse fabrikant een nieuwe schijf: de CrossCutter Disc Aggressive.

Het idee achter ondiepe grondbewerking is het verkleinen van oogstresten en deze oppervlakkig mengen voor een snelle vertering. Daarnaast voorkomt dit uitdroging en verlies van organische stof, omdat de grond niet dieper wordt losgemaakt dan nodig.

De CrossCutter Disc Aggressive is een aanvulling op de CrossCutter Disc-schijf die in 2017 werd geïntroduceerd.

Hoger doordringend vermogen

De nieuw ontwikkelde schijf is voorzien van geslepen uitsparingen. Daardoor heeft de schijf een hoger doordringend vermogen in de grond. De punten breken de droge toplaag en generen meer grip in dikke lagen gewasresten, aldus de fabrikant.

In twee maten verkrijgbaar

De CrossCutter Disc Aggressive-schijf is verkrijgbaar in twee maten: 450 mm voor de Carrier-schijveneggen en 510 mm voor de Carrier XL-schijveneggen. Volgens de Zweedse fabrikant werken de 450 mm schijven tot 2 á 3 centimeter diep. De grote schijven hebben een werkdiepte van 3 tot 5 centimeter. Met beide schijven kun je werksnelheden halen tot 20 km/u.

De CrossCutter Disc Aggressive-schijven zijn beschikbaar vanaf november 2022. De standaard 450 mm-schijven kosten € 80,50 excl. btw. Voor de CrossCutter Disc Aggressive-schijf betaal je € 8 meer. De 510 mm-schijf kost in de standaard uitvoering € 93,90, de Aggressive-variant kost € 103 excl. btw.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Voordelen van de grond variabel bewerken

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe 6 meter brede KE 02 Rotamix-rotorkopeg van Amazone

Amazone heeft een nieuwe KE 02 Rotamix-rotorkopeg met een werkbreedte van 6 meter ontwikkeld voor grote oppervlakten.
Afbeelding artikel

Eima 2022: gepatenteerd wentelsysteem op ploegen van Ermo

Ermo toont op mechanisatievakbeurs Eima 2022 een ploeg met gepatenteerd wentelsysteem voor on-landploegen.
Afbeelding artikel

​Maschio Toro Isotronic eerste van reeks rotorkopeggen met Isobus

Maschio Gaspardo grijpt de Sima en Eima aan om een nieuwe reeks rotorkopeggen met Isobus te introduceren: de Maschio Toro Isotronic.
Beheer
WP Admin