Terug naar nieuwsoverzicht

Trekker niet op kenteken verzekerd? € 400 boete

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen. - Foto: Hans Prinsen.

RDW start in 2023 met het handhaven van de verzekeringsplicht van landbouwvoertuigen op kenteken. Volgens RDW zijn 95.000 voertuigen nog verzekerd via een bedrijfspolis of chassisnummer. Eigenaren van deze voertuigen riskeren € 400 boete.

Landbouwvoertuigen met een kenteken moeten volgens de verzekeringsplicht op kenteken verzekerd zijn. Op dit moment zijn volgens RDW 95.000 voertuigen in de landbouw en de bouw niet op kenteken verzekerd, maar bijvoorbeeld via een bedrijfspolis of chassisnummer. Vanaf 1 januari dreigt dan een boete van € 400.

Check je verzekering

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen. Eigenaren kunnen via de website van RDW controleren of hun voertuig goed verzekerd is.

Eigenaren van niet goed verzekerde voertuigen hebben de afgelopen maanden een waarschuwing gehad. Ook belangenorganisaties als LTO Nederland en Cumela maakten hun leden attent op de juiste registratie van de verzekering.

Auteur: Jan Braakman

Lees ook: Is mijn trekker apk-plichtig?

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Is mijn trekker apk-plichtig?

Is de maximumconstructiesnelheid van je trekker hoger dan 40 km/u, dan is-ie apk-plichtig. Let wel: er zijn uitzonderingen.
Afbeelding artikel

Zo schrijf je een gekentekend voertuig over

Een trekker gekocht of verkocht? TREKKER legt uit waaraan je moet denken bij het overschrijven van een gekentekend voertuig.
Afbeelding artikel

RDW controleert WAM-registratie op (land)bouwvoertuigen

Zorg dat je trekkers en zelfrijdende werktuigen met een kenteken WAM-geregistreerd zijn bij RDW.
Beheer
WP Admin