fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekker niet op kenteken verzekerd? € 400 boete

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen. - Foto: Hans Prinsen.

RDW start in 2023 met het handhaven van de verzekeringsplicht van landbouwvoertuigen op kenteken. Volgens RDW zijn 95.000 voertuigen nog verzekerd via een bedrijfspolis of chassisnummer. Eigenaren van deze voertuigen riskeren € 400 boete.

Landbouwvoertuigen met een kenteken moeten volgens de verzekeringsplicht op kenteken verzekerd zijn. Op dit moment zijn volgens RDW 95.000 voertuigen in de landbouw en de bouw niet op kenteken verzekerd, maar bijvoorbeeld via een bedrijfspolis of chassisnummer. Vanaf 1 januari dreigt dan een boete van € 400.

Check je verzekering

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen. Eigenaren kunnen via de website van RDW controleren of hun voertuig goed verzekerd is.

Eigenaren van niet goed verzekerde voertuigen hebben de afgelopen maanden een waarschuwing gehad. Ook belangenorganisaties als LTO Nederland en Cumela maakten hun leden attent op de juiste registratie van de verzekering.

Auteur: Jan Braakman

Lees ook: Is mijn trekker apk-plichtig?

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kentekenplaatplicht vanaf 1 januari 2025

Vanaf 1 januari 2025 geldt een generieke kentekenplaatplicht voor alle landbouwvoertuigen, ongeacht constructiesnelheid of rijsnelheid.
Afbeelding artikel

Verkoop John Deere-trekkers plust 29% in Nederland

In de eerste helft van 2023 zijn 115 John Deere-trekkers (+29%) meer op kenteken gezet ten opzichte van 2022. Steyr en...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Beheer
WP Admin