fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Robotbouwer Odd.Bot ontvangt € 2,6 miljoen financiering

De robot van Odd.Bot uit Almere (Fl.) herkent onkruidplantjes ín de gewasrij en verwijdert die mechanisch. Foto: Galama Media

Start-up en robotbouwer Odd.Bot uit Almere (Fl.) ontvangt een subsidie van € 2,6 miljoen om zijn onkruidrobot versneld op de markt te brengen.

Robotbouwer Odd.Bot ontvangt de investering van € 2,6 miljoen uit het European Innovation Council (EIC) Accelerator-programma. Het gaat om een subsidiebijdrage voor het (versneld) op de markt brengen van ‘high-impact’ innovatieve producten of diensten.

Odd.Bot laat weten dat het de investering gaat gebruiken om zijn derde robotprototype Weed Whacko versneld op de markt de brengen.

Lees ook: Hoe effectief bestrijden wiedrobots Odd.Bot en Quirky onkruiden?

In 2023 beperkt beschikbaar

De Weed Whacko-robot rijdt autonoom over het perceel en herkent met cameratechniek en kunstmatige intelligentie onkruidplantjes ín de gewasrij en verwijdert deze mechanisch. Weed Whacko komt in 2023 beschikbaar voor akkerbouwers die deelnemen in een voorlopersprogramma. Naar verwachting is het in de tweede helft van 2023 mogelijk om een pre-order te plaatsen.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Beheer
WP Admin