Terug naar nieuwsoverzicht

Robotbouwer Odd.Bot ontvangt € 2,6 miljoen financiering

De robot van Odd.Bot uit Almere (Fl.) herkent onkruidplantjes ín de gewasrij en verwijdert die mechanisch. Foto: Galama Media

Start-up en robotbouwer Odd.Bot uit Almere (Fl.) ontvangt een subsidie van € 2,6 miljoen om zijn onkruidrobot versneld op de markt te brengen.

Robotbouwer Odd.Bot ontvangt de investering van € 2,6 miljoen uit het European Innovation Council (EIC) Accelerator-programma. Het gaat om een subsidiebijdrage voor het (versneld) op de markt brengen van ‘high-impact’ innovatieve producten of diensten.

Odd.Bot laat weten dat het de investering gaat gebruiken om zijn derde robotprototype Weed Whacko versneld op de markt de brengen.

Lees ook: Hoe effectief bestrijden wiedrobots Odd.Bot en Quirky onkruiden?

In 2023 beperkt beschikbaar

De Weed Whacko-robot rijdt autonoom over het perceel en herkent met cameratechniek en kunstmatige intelligentie onkruidplantjes ín de gewasrij en verwijdert deze mechanisch. Weed Whacko komt in 2023 beschikbaar voor akkerbouwers die deelnemen in een voorlopersprogramma. Naar verwachting is het in de tweede helft van 2023 mogelijk om een pre-order te plaatsen.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome irrigatierobot Oscar voor precieze beregening

Osiris Agriculture levert een prototype van zijn autonome irrigatierobot Oscar. De veldrobot is ontwikkeld om beregening te automatiseren.
Afbeelding artikel

Zo verhit Andela Robot Weeder ARW-912 onkruid in gewasrij

Wat te doen tegen onkruid in de gewasrij? Robot Weeder ARW-912 van Andela analyseert elke plant en verhit onkruid.
Afbeelding artikel

Deze 20 veldrobots zijn te koop in Nederland

Ontwikkelingen in robots en autonome voertuigen gaan sneller dan ooit. Deze 20 veld- en oogstrobots zijn in Nederland te koop.
Beheer
WP Admin