fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Robotbouwer Odd.Bot ontvangt € 2,6 miljoen financiering

De robot van Odd.Bot uit Almere (Fl.) herkent onkruidplantjes ín de gewasrij en verwijdert die mechanisch. Foto: Galama Media

Start-up en robotbouwer Odd.Bot uit Almere (Fl.) ontvangt een subsidie van € 2,6 miljoen om zijn onkruidrobot versneld op de markt te brengen.

Robotbouwer Odd.Bot ontvangt de investering van € 2,6 miljoen uit het European Innovation Council (EIC) Accelerator-programma. Het gaat om een subsidiebijdrage voor het (versneld) op de markt brengen van ‘high-impact’ innovatieve producten of diensten.

Odd.Bot laat weten dat het de investering gaat gebruiken om zijn derde robotprototype Weed Whacko versneld op de markt de brengen.

Lees ook: Hoe effectief bestrijden wiedrobots Odd.Bot en Quirky onkruiden?

In 2023 beperkt beschikbaar

De Weed Whacko-robot rijdt autonoom over het perceel en herkent met cameratechniek en kunstmatige intelligentie onkruidplantjes ín de gewasrij en verwijdert deze mechanisch. Weed Whacko komt in 2023 beschikbaar voor akkerbouwers die deelnemen in een voorlopersprogramma. Naar verwachting is het in de tweede helft van 2023 mogelijk om een pre-order te plaatsen.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Afbeelding artikel

Robotkatoenplukker van Afara verzamelt overgebleven katoen

De nieuwe robotkatoenplukker van Afara is bedoeld om medewerkers te ontlasten die de katoenresten plukken die zelfrijdende oogstmachines achterlaten in katoenvelden.
Afbeelding artikel

Veldrobot Agilehelper voor smalle wijngaarden

PeK Automotive toont op robotbeurs World FIRA zijn nieuwe en kleinere veldrobot Agilehelper.
Beheer
WP Admin