Terug naar nieuwsoverzicht

Robotbouwer Odd.Bot ontvangt € 2,6 miljoen financiering

De robot van Odd.Bot uit Almere (Fl.) herkent onkruidplantjes ín de gewasrij en verwijdert die mechanisch. Foto: Galama Media

Start-up en robotbouwer Odd.Bot uit Almere (Fl.) ontvangt een subsidie van € 2,6 miljoen om zijn onkruidrobot versneld op de markt te brengen.

Robotbouwer Odd.Bot ontvangt de investering van € 2,6 miljoen uit het European Innovation Council (EIC) Accelerator-programma. Het gaat om een subsidiebijdrage voor het (versneld) op de markt brengen van ‘high-impact’ innovatieve producten of diensten.

Odd.Bot laat weten dat het de investering gaat gebruiken om zijn derde robotprototype Weed Whacko versneld op de markt de brengen.

Lees ook: Hoe effectief bestrijden wiedrobots Odd.Bot en Quirky onkruiden?

In 2023 beperkt beschikbaar

De Weed Whacko-robot rijdt autonoom over het perceel en herkent met cameratechniek en kunstmatige intelligentie onkruidplantjes ín de gewasrij en verwijdert deze mechanisch. Weed Whacko komt in 2023 beschikbaar voor akkerbouwers die deelnemen in een voorlopersprogramma. Naar verwachting is het in de tweede helft van 2023 mogelijk om een pre-order te plaatsen.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Italianen ontwikkelen autonome e-trekker met verlengsnoer

Het Italiaanse OXE-E ontwikkelt een 100% elektrisch aangedreven trekker voor zwaar veldwerk, gevoed via een verlengsnoer.
Afbeelding artikel

Nauwere samenwerking Claas, Amazone en robotfabrikant AgXeed

Claas en Amazone en AgXeed gaan nauwer samenwerken om het autonome veldwerk sneller verder te ontwikkelen.
Afbeelding artikel

Eerste autonome Case IH Magnum met Raven-ombouwkit

Vorige week reed een Case IH Magnum 340 AFS zonder chauffeur rondjes op een Oostenrijkse akker.
Beheer
WP Admin