fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kramer introduceert elektrische verreiker KT144e

De KT 144 e-verreiker is de kleinste verreiker die Kramer produceert. - Foto: Gergely Zsolnai

Kramer KT144e is de naam van de nieuwe elektrische verreiker die de Duitse machinefabrikant heeft ontwikkeld. De e-verreiker voorzien van een 96 volt lithium-ion batterij, net als de elektrische wiellader die Kramer onlangs introduceerde.

Door zijn compacte bouw – hoogte minder dan 2 m, breedte 1,60 m en een eigengewicht van 3.000 kilo – is deze verreiker het kleinste model van de Kramer-verreikers. Afhankelijk van de toepassing en intensiteit varieert de werktijd van de elektrische verreiker 2 tot 4 uur.

Oplaadtijd varieert

De KT144e-verreiker beschikt over een geïntegreerde AC-acculader. Het maximale laadvermogen is 6 kW. Wanneer je kiest voor een batterij van 18 kWh is de oplaadtijd 3,5 uur. Kies je voor de 28 kWh-optie dan is de oplaadtijd 5,5 uur.

De e-verreiker heeft een type 2 laadstekker en is verkrijgbaar met verschillende adapters. Opladen kan bij wallboxen en openbare laadpunten.

Het hefvermogen op de palletvork bedraagt maximaal 1.450 kilo. De hefhoogte is maximaal 4,50 meter.

Najaar 2023 leverbaar

Kramer verwacht de eerste KT144e-verreiker in najaar 2023 te leveren. De prijs van de e-verreiker is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Kramer-verreiker? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Liebherr laat waterstofwiellader L566 H testen

Het Oostenrijkse bouwbedrijf Strabag test gedurende twee jaar een waterstofwiellader van de Zwitserse machinefabrikant Liebherr.
Afbeelding artikel

Frisian Motors introduceert elektrische quad Volmer FM-240

Frisian Motors lanceert de elektrische quad Volmer FM-240. De actieradius is maximaal 100 km en de maximum snelheid 55 km per...
Afbeelding artikel

50.000ste Giant-machine overhandigd

Toine Brock, eigenaar van Tobroco-Giant, overhandigde op 26 september de 50.000ste Giant-machine aan de Zwitserse importeur Aggeler.
Beheer
WP Admin