Terug naar nieuwsoverzicht

Kramer introduceert elektrische verreiker KT144e

De KT 144 e-verreiker is de kleinste verreiker die Kramer produceert. - Foto: Gergely Zsolnai

Kramer KT144e is de naam van de nieuwe elektrische verreiker die de Duitse machinefabrikant heeft ontwikkeld. De e-verreiker voorzien van een 96 volt lithium-ion batterij, net als de elektrische wiellader die Kramer onlangs introduceerde.

Door zijn compacte bouw – hoogte minder dan 2 m, breedte 1,60 m en een eigengewicht van 3.000 kilo – is deze verreiker het kleinste model van de Kramer-verreikers. Afhankelijk van de toepassing en intensiteit varieert de werktijd van de elektrische verreiker 2 tot 4 uur.

Oplaadtijd varieert

De KT144e-verreiker beschikt over een geïntegreerde AC-acculader. Het maximale laadvermogen is 6 kW. Wanneer je kiest voor een batterij van 18 kWh is de oplaadtijd 3,5 uur. Kies je voor de 28 kWh-optie dan is de oplaadtijd 5,5 uur.

De e-verreiker heeft een type 2 laadstekker en is verkrijgbaar met verschillende adapters. Opladen kan bij wallboxen en openbare laadpunten.

Het hefvermogen op de palletvork bedraagt maximaal 1.450 kilo. De hefhoogte is maximaal 4,50 meter.

Najaar 2023 leverbaar

Kramer verwacht de eerste KT144e-verreiker in najaar 2023 te leveren. De prijs van de e-verreiker is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Kramer-verreiker? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Afbeelding artikel

Italianen ontwikkelen autonome e-trekker met verlengsnoer

Het Italiaanse OXE-E ontwikkelt een 100% elektrisch aangedreven trekker voor zwaar veldwerk, gevoed via een verlengsnoer.
Afbeelding artikel

Nieuwe volledig elektrische trekker van Case IH: Farmall 75C Electric

Machinefabrikant Case IH presenteerde zijn geheel nieuwe elektrische trekker Farmall 75C Electric op de Farm Progress Show in Decatur (VS).
Beheer
WP Admin