fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kramer introduceert elektrische verreiker KT144e

De KT 144 e-verreiker is de kleinste verreiker die Kramer produceert. - Foto: Gergely Zsolnai

Kramer KT144e is de naam van de nieuwe elektrische verreiker die de Duitse machinefabrikant heeft ontwikkeld. De e-verreiker voorzien van een 96 volt lithium-ion batterij, net als de elektrische wiellader die Kramer onlangs introduceerde.

Door zijn compacte bouw – hoogte minder dan 2 m, breedte 1,60 m en een eigengewicht van 3.000 kilo – is deze verreiker het kleinste model van de Kramer-verreikers. Afhankelijk van de toepassing en intensiteit varieert de werktijd van de elektrische verreiker 2 tot 4 uur.

Oplaadtijd varieert

De KT144e-verreiker beschikt over een geïntegreerde AC-acculader. Het maximale laadvermogen is 6 kW. Wanneer je kiest voor een batterij van 18 kWh is de oplaadtijd 3,5 uur. Kies je voor de 28 kWh-optie dan is de oplaadtijd 5,5 uur.

De e-verreiker heeft een type 2 laadstekker en is verkrijgbaar met verschillende adapters. Opladen kan bij wallboxen en openbare laadpunten.

Het hefvermogen op de palletvork bedraagt maximaal 1.450 kilo. De hefhoogte is maximaal 4,50 meter.

Najaar 2023 leverbaar

Kramer verwacht de eerste KT144e-verreiker in najaar 2023 te leveren. De prijs van de e-verreiker is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Kramer-verreiker? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Geruisloos ploegen met 160 pk elektrische Seederal-trekker

Een e-trekker met een vermogen van 160 pk en een grote actieradius. TREKKER rijdt mee met het prototype van de elektrische...
Afbeelding artikel

VIDEO | Ploegen met elektrische Seederal-trekker

TREKKER rijdt met een prototype van de elektrische Seederal-trekker van de gelijknamige Franse start-up mee voor een ploegsessie in Bretagne (Fr.).
Afbeelding artikel

Elektrisch aangedreven werktuigendrager E-horse voor 'verzorgingswerk'

Werktuigendrager E-Horse heeft vierwielbesturing, is volledig elektrisch en licht van gewicht. Het voertuig is vooral bedoeld voor gewasverzorging.
Beheer
WP Admin