Terug naar nieuwsoverzicht

Kramer bouwt e-wiellader KL25.5e met vier uur looptijd

De Duitse machinefabrikant Kramer heeft de KL25.5e elektrische wiellader gebouwd. De e-wiellader heeft een looptijd van maximaal 4 uur zonder tussentijds opladen. - Foto's: Kramer

De Duitse machinefabrikant Kramer heeft een nieuwe e-wiellader geconstrueerd. De KL25.5e is uitgerust met een 96-volt lithium-ion batterij. Deze zorgt voor vier uur looptijd zonder tussentijds opladen.

Kramer introduceerde in 2016 al een vierwielgestuurde e-wiellader. De opvolger daarvan is de KL25.5e met vier uur looptijd.

Tot vier uur looptijd

De 96-volt lithium-ion-batterij levert een looptijd van vier uur zonder tussentijds opladen. De ruimte waarin de batterij zich bevindt is lager geplaatst. Hierdoor is het zicht voor de chauffeur naar achteren verbeterd. Machinefabrikant Kramer heeft de toegankelijkheid van de speciale laadstekker – een type 2-stekker bekend vanuit de autobranche – vereenvoudigd.

Hydraulisch snelwisselsysteem

Met het Smart Attach-snelwisselsysteem kan de chauffeur aanbouwdelen met extra hydraulische functies, zoals een veegmachine en voerbak, binnen enkele seconden koppelen en ontkoppelen zonder dat hij de cabine hoeft te verlaten. Voorheen gebeurde dat handmatig. Volgens Kramer resulteert dit in 2,5 minuut arbeidstijd per koppelingsproces.

Tekst gaat verder onder de foto

Met de Smart Attach koppelt of ontkoppelt de chauffer binnen enkele seconden een veegmachine of voerbak.

Met het Smart Attach-snelwisselsysteem koppelt of ontkoppelt de chauffeur binnen enkele minuten een veegmachine of voerbak.

1.750 kilo hefvermogen

De Kramer KL25.5e-wiellader (pdf) heeft een hefvermogen van 1.750 kilo en een eigengewicht van 3.800 kilo. De prijs van de wiellader is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Failliete trekkerbouwer H2Trac gaat door als E-Ox Tractors

De vorig jaar failliet verklaarde trekkerfabrikant H2trac maakt een doorstart onder de nieuwe naam E-Ox Tractors.
Afbeelding artikel

John Deere toont elektrische graafmachine op Las Vegas Tech Show

Een Kreisel-batterij drijft de elektrische graafmachine E145 van John Deere aan.
Afbeelding artikel

Elektrische portaaltrekker van New Holland wint Duitse designprijs

De elektrische portaaltrekker van New Holland wint de German Award Design 2023. De concepttrekker is geschikt voor gebruik in de wijnbouw.
Beheer
WP Admin