fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kramer bouwt e-wiellader KL25.5e met vier uur looptijd

De Duitse machinefabrikant Kramer heeft de KL25.5e elektrische wiellader gebouwd. De e-wiellader heeft een looptijd van maximaal 4 uur zonder tussentijds opladen. - Foto's: Kramer

De Duitse machinefabrikant Kramer heeft een nieuwe e-wiellader geconstrueerd. De KL25.5e is uitgerust met een 96-volt lithium-ion batterij. Deze zorgt voor vier uur looptijd zonder tussentijds opladen.

Kramer introduceerde in 2016 al een vierwielgestuurde e-wiellader. De opvolger daarvan is de KL25.5e met vier uur looptijd.

Tot vier uur looptijd

De 96-volt lithium-ion-batterij levert een looptijd van vier uur zonder tussentijds opladen. De ruimte waarin de batterij zich bevindt is lager geplaatst. Hierdoor is het zicht voor de chauffeur naar achteren verbeterd. Machinefabrikant Kramer heeft de toegankelijkheid van de speciale laadstekker – een type 2-stekker bekend vanuit de autobranche – vereenvoudigd.

Hydraulisch snelwisselsysteem

Met het Smart Attach-snelwisselsysteem kan de chauffeur aanbouwdelen met extra hydraulische functies, zoals een veegmachine en voerbak, binnen enkele seconden koppelen en ontkoppelen zonder dat hij de cabine hoeft te verlaten. Voorheen gebeurde dat handmatig. Volgens Kramer resulteert dit in 2,5 minuut arbeidstijd per koppelingsproces.

Tekst gaat verder onder de foto

Met de Smart Attach koppelt of ontkoppelt de chauffer binnen enkele seconden een veegmachine of voerbak.

Met het Smart Attach-snelwisselsysteem koppelt of ontkoppelt de chauffeur binnen enkele minuten een veegmachine of voerbak.

1.750 kilo hefvermogen

De Kramer KL25.5e-wiellader (pdf) heeft een hefvermogen van 1.750 kilo en een eigengewicht van 3.800 kilo. De prijs van de wiellader is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Werken met Chinese elektrische EP-heftruck tussen de koeien

Dat veehouder Peter Oosterhof niet koos voor een wiellader maar voor een Chinese EP-heftruck komt door een optelsom van factoren.
Afbeelding artikel

Elektrische verreiker is haalbaar, maar ook betaalbaar?

Is er wel markt in de landbouw voor elektrische verreikers die dubbel zo duur zijn als een diesel? Fabrikanten hebben voorlopig...
Beheer
WP Admin