fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Foto | Blikvangers op vakbeurs Agromek in Denemarken

Voerleverancier Danish Agro, tevens importeur van Claas in Denemarken, heeft de grootste stand op vakbeurs Agromek 2022. Trekker Claas Axion 950 is blikvanger. - Foto's: Mark Pasveer

TREKKER zag op vakbeurs Agromek, van 29 november tot en met 2 december in Herning (Den.), onder meer een antraciet gespoten Claas Axion 950 op TerraTracs, de stoere Amerikaanse Ventrac 4520 en de smalste trekker ter wereld. Welke dat is, zie je in deze fotoreportage.

De antraciet gespoten Claas Axion 950 op TerraTracs heeft een prominente plek in de stand van Danish Agro.

Een mooie combinatie: Claas Axion 950 met Bednar Efecta CE 1200-zaaimachine.

De Xerion gaat al heel wat jaren mee en mag op de Agromek natuurlijk niet ontbreken. De Xerion vormt een mooi duo met de Axion op de stand van Danish Agro.

Een stoere Amerikaan in miniformaat. De Ventrac 4520 is niet alleen bedoelt om je buurman jaloers te maken bij het gazonmaaien. De Ventrac is kampioen op hellingen en ruw terrein.

Met klepelmaaier gaat de Ventrac 4520 door waar andere machines ophouden, dankzij zijn lage zwaartepunt en vierwielaandrijving.

De Ventrac 4520 wordt geleverd met Kubota 3 cilinder 25 pk dieselmotor of Vanguard 31 pk benzinemotor. Het gewicht is 800 kilo. Lindholm Maskin brengt de pittige kleine Amerikaan op de Deense markt.

Effectief mechanisch onkruid bestrijden met de Kvickfinn van machinefabrikant Lyckegård. Met speciaal gevormde ganzenvoeten voorop gevolgd door een rotorfrees is de machine vooral geschikt voor grassen als kweek. De Kvickfinn kun je ook prima inzetten om groenbemesters of maisstoppels te bewerken.

Om voldoende capaciteit te genereren heeft de Kvickfinn riemaandrijving, die met speciaal bijgeleverd gereedschap op spanning gebracht wordt. De Kvickfinn kan naar keuze uitgerust worden met diverse tanden of ganzenvoeten, vertelt Boris Lindgårdn van Lyckegård. In Nederland wordt Lyckegård vertegenwoordigd door Heerema Agri-Service in Groningen.

Op vakbeurs Agromek is veel aandacht voor het breken en onderwerken van groenbemesters. Naast de Kvickfinn biedt Lyckegård de Crimperroller aan . Deze machine kun je in combinatie met een cultivator gebruiken.

Voor het zware werk is er de Lunde Maskin Bio-Rotor. De machine maakt haar debuut op Agromek. De Deense fabrikant Lunde Maskin heeft een roterende frees ontwikkeld voor meerjarig onkruid dat in de biologische landbouw voor problemen kan zorgen. De Bio-Rotor werkt volgens het principe waarbij de wortels worden stukgemaakt en vervolgens aan de oppervlakte blijven liggen.

Je agenda gekoppeld aan de weervoorspelling. Geen globaal weerbericht, maar plaatsspecifiek voor een bedrijf maakt deze app een weersvoorspelling voor werkzaamheden die je op een bepaalde dag uitvoert, zoals het spuiten van aardappelen. David Alexander van Karl-Farm demonstreert de agenda.

De eerste robot die zaait en schoffelt is volgens Eddie Bolding Pedersen van FarmDroid uniek in zijn soort. Voor het laden zorgen vier grote zonnepanelen bovenop de Farmdroid-zaaimachine.

De zaai- en wiedrobot van Farmdroid kan een hele dag werken op een batterijlading. De robot onthoudt de plantpostie bij het zaaien en gebruikt de informatie om vervolgens met grote precisie te kunnen wieden.

Naast de zaadkouters bevindt zich een schoffelmechanisme.

De Electric Powertrain is een standaard kit van Danitech voor de doe-het-zelver die de opbouw van het chassis naar eigen smaak wil uitvoeren. De kit is compleet met lader. Er zijn knikgestuurde en starre varianten leverbaar.

De Fort Sirio is volgens de fabrikant de smalste trekker ter wereld met een breedte van slechts 65 cm. Daarmee is de minitrekker uitermate geschikt voor de kerstbomenteelt. Deze teelt is een relatief grote sector in Denemarken.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Beheer
WP Admin