Terug naar nieuwsoverzicht

Antonio Carraro stapt over op Yanmar-motor

In de Antonio Carraro-trekkers komt een Yanmar-motor te liggen. Het gaat om motortype 4TNV86-C dat maximaal 51 pk (37,5 kW) levert. - Foto: Antonio Carraro

De Italiaanse machinefabrikant Antonio Carraro gaat een Yanmar-motor gebruiken in zijn trekkers. Het gaat om het type 4TNV86-C, dat maximaal 51 pk (37,5 kW) levert. Het blok vervangt de Kubota-motor die Antonio Carraro voorheen gebruikte.

De Yanmar-motor voldoet aan de stage-V emissienorm dankzij het common-rail-inspuitsysteem in combinatie met een EGR-klep. De aansturing van de Yanmar-motor gebeurt volledig elektrisch.

Yanmar-motor sluit aan bij nieuwe hydraulische aandrijving

Volgens Antonio Carraro sluit de nieuwe motor goed aan bij de nieuwe hydraulische aandrijving in de nieuwe TR-8500-serie. Deze TR-serie heeft vierwielbesturing en kan worden voorzien van het RGS-omkeersysteem. Met dit systeem is de richting in enkele seconden om te draaien, waardoor er volgens de fabrikant goed zicht is op de werkzaamheden achter de trekker.

Wanneer de TR-5800 op de markt komt en hoeveel de trekker gaat kosten is niet bekend.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrijden met Deutz-Fahr 6130.4 RVshift: een topper met trucage

De Deutz-Fahr 6130.4 RVshift is een lichte viercilinder en technisch gezien gewoon een TTV. Hoog tijd voor een proefrit.
Afbeelding artikel

Australische teler: ‘Van 360 pk autonome trekker naar veldrobot van 152 pk’

Gerrit Kurstjens in Australië koos voor de 112 kW sterke autonome veldrobot Agbot van AgXeed. Hoe bevalt de Agbot 5.115T2 hem?
Afbeelding artikel

27 pk meer motorvermogen voor nieuwe Case IH Optum

Nieuwe topmodel Case IH Optum 340 CVX Drive heeft 27 pk meer vermogen onder de motorkap dan de Optum 300 CVX.
Beheer
WP Admin