Terug naar nieuwsoverzicht

Winnaars TOTY 2023: Fendt, JCB, New Holland en McCormick

Deze Fendt 728 Vario is 9 november uitgeroepen tot trekker van het jaar 2023 en wint de TOTY 2023 award op mechanisatievakbeurs Eima in Bologna (It.). - Foto's: TOTY

Trekkerfabrikant Fendt gaat huiswaarts met de TOTY 2023 award. JCB wint de Tractor of the Year (TOTY) in de categorie Best of Sustainable. McCormick wint in de categorie Best of Utility en New Holland in de categorie Best of Specialized.

Op 9 november, de eerste dag van de Eima-machinebeurs in het Italiaanse Bologna, zijn traditioneel de prijzen uitgereikt voor de beste trekkers van 2023. De TOTY-prijzenpot is verdeeld in vier categorieën: Best of Specialized, Best of Utility en de algemene categorie Tractor of the Year.

Trekker van het jaar: Fendt 728 Vario

Fendt heeft in de categorie Open Field gewonnen met de nieuwe Fendt 728 Vario. De jury heeft de prijs toegekend aan de Fendt 728 omdat de fabrikant in de trekker in deze klasse bijzondere, echt vernieuwende techniek heeft gebouwd. Denk daarbij aan een laagtoerentalmotor, een traploze bak die 60 km/u kan rijden bij 850 motortoeren, een zelfdenkende vierwielaandrijving, een zelfdenkend differentieelslot en een volledig geïntegreerd luchtdrukwisselsysteem.

Duurzaamheidsprijs voor JCB 4220 Icon

Apart van deze drie categorieën werd de algemene duurzaamheidsprijs Best of Sustainable uitgereikt. Deze ging dit jaar naar JCB met de 4220 Icon. De JCB 4220 Icon won deze award vanwege zijn slimme gps-systeem. Dit systeem voorkomt dat er gewas wordt kapotgereden.

In de categorie Best of Specialized won trekkerfabrikant New Holland met zijn nieuwe T4.120F. In de categorie Best of Utility won McCormick met de X6.414 met 6-traps powershift.

Auteur: Bas van Hattum

Het team van Fendt neemt de TOTY 2023 award in ontvangst voor zijn Fendt 728 Vario.

De algemene duurzaamheidsprijs ‘Best of Sustainable’, ging dit jaar naar JCB met de 4220 Icon.

In de categorie ‘Best of Specialized’ heeft New Holland gewonnen met zijn nieuwe T4.120F.

In de categorie Best of Utility wint McCormick met zijn X6.414.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Foto | Blikvangers op vakbeurs Agromek in Denemarken

TREKKER zag op vakbeurs Agromek blikvanger Claas Axion 950 op TerraTracs evenals de smalste trekker ter wereld. Welke dat is, zie...
Afbeelding artikel

Foto | Gedetailleerde diorama’s kijken op L.C.N. Miniaturenbeurs in Zwolle

Bekijk in deze fotoreportage de prachtige, gedetailleerde diorama’s die te zien waren op de 32ste L.C.N. Miniaturenbeurs in Zwolle.
Afbeelding artikel

Eima 2022: Active Seed Guidance op Monosem-zaaiunit

Monosem haalt met Active Seed Guidance een zaainauwkeurigheid boven de 98% bij een rijsnelheid van 2 tot18 km/u.
Beheer
WP Admin