fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Winnaars TOTY 2023: Fendt, JCB, New Holland en McCormick

Deze Fendt 728 Vario is 9 november uitgeroepen tot trekker van het jaar 2023 en wint de TOTY 2023 award op mechanisatievakbeurs Eima in Bologna (It.). - Foto's: TOTY

Trekkerfabrikant Fendt gaat huiswaarts met de TOTY 2023 award. JCB wint de Tractor of the Year (TOTY) in de categorie Best of Sustainable. McCormick wint in de categorie Best of Utility en New Holland in de categorie Best of Specialized.

Op 9 november, de eerste dag van de Eima-machinebeurs in het Italiaanse Bologna, zijn traditioneel de prijzen uitgereikt voor de beste trekkers van 2023. De TOTY-prijzenpot is verdeeld in vier categorieën: Best of Specialized, Best of Utility en de algemene categorie Tractor of the Year.

Trekker van het jaar: Fendt 728 Vario

Fendt heeft in de categorie Open Field gewonnen met de nieuwe Fendt 728 Vario. De jury heeft de prijs toegekend aan de Fendt 728 omdat de fabrikant in de trekker in deze klasse bijzondere, echt vernieuwende techniek heeft gebouwd. Denk daarbij aan een laagtoerentalmotor, een traploze bak die 60 km/u kan rijden bij 850 motortoeren, een zelfdenkende vierwielaandrijving, een zelfdenkend differentieelslot en een volledig geïntegreerd luchtdrukwisselsysteem.

Duurzaamheidsprijs voor JCB 4220 Icon

Apart van deze drie categorieën werd de algemene duurzaamheidsprijs Best of Sustainable uitgereikt. Deze ging dit jaar naar JCB met de 4220 Icon. De JCB 4220 Icon won deze award vanwege zijn slimme gps-systeem. Dit systeem voorkomt dat er gewas wordt kapotgereden.

In de categorie Best of Specialized won trekkerfabrikant New Holland met zijn nieuwe T4.120F. In de categorie Best of Utility won McCormick met de X6.414 met 6-traps powershift.

Auteur: Bas van Hattum

Het team van Fendt neemt de TOTY 2023 award in ontvangst voor zijn Fendt 728 Vario.

De algemene duurzaamheidsprijs ‘Best of Sustainable’, ging dit jaar naar JCB met de 4220 Icon.

In de categorie ‘Best of Specialized’ heeft New Holland gewonnen met zijn nieuwe T4.120F.

In de categorie Best of Utility wint McCormick met zijn X6.414.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Afbeelding artikel

FOTO | Mix van tech en staal op World Ag Expo 2024

World Ag Expo in Californië (VS) staat bekend om zijn grootschalige groente- en fruitteelt. Tech-broedplaats Silicon Valley is om de hoek.
Beheer
WP Admin