Terug naar nieuwsoverzicht

JCB Fastrac met nieuw interieur, touchscreen-terminal en ICON-bediening

Machinefabrikant JCB introduceert op zijn Fastrac-trekkers een nieuw elektronisch bedieningssysteem genaamd ICON. - Foto's: JCB

De Britse machinefabrikant JCB presenteert zijn nieuwe Fastrac-trekkers met elektronisch besturingssysteem ICON. Door met je vingers over een touchscreen te swipen, stel je de functies van de trekker in zoals jij dat wilt.

JCB heeft dealers en klanten wereldwijd gevraagd wat de markt wil en wat daarvoor nodig is. Met de feedback is de machinefabrikant aan de slag gegaan. Na vier jaar resulteert dit in een nieuw besturingssysteem voor de JCB Fasttrac-trekkers in de 4000- en 8000-series. Met besturingssysteem ICON heeft de chauffeur volledige controle over de trekker.

Tekst gaat verder onder de foto

Comfort en gemak voor de chauffeur om volledig de controle over de trekker te hebben. Dat is het uitgangspunt van JCB voor de nieuwe bediening.

Comfort en gemak voor de chauffeur om volledig de controle over de trekker te hebben. Dat is het uitgangspunt van JCB voor de nieuwe bediening.

Swipend bediening programmeren

De JCB Fastracs (175 pk tot 348 pk) zijn vanaf mei 2022 voorzien van een nieuwe armleuning en een 12 inch touchscreen-bedieningsscherm met ICON-besturing. De JCB Fastrac ICON-trekkers beschikken over een geheugen tot maximaal 50 verschillende besturingsprofielen voor diverse machines. Als je vieze handen hebt, kun je ervoor kiezen de knopjes op de armleuning te gebruiken voor de bediening in plaats van het touchscreenscherm.

Tekst gaat verder onder de foto

Al swipend over het touchscreen bedieningsscherm kan de gebruiker de functies van de trekker naar eigen wens programmeren.

Al swipend over het touchscreen bedieningsscherm kan de gebruiker de functies van de trekker naar eigen wens programmeren.

Nieuw interieur met verwarmde stoel

Heb je meer ruimte nodig in de cabine, dan schuif je de touchscreen-terminal eenvoudig opzij. Nog een handigheidje is volgens JCB de verwarmde chauffeursstoel die je 10 graden naar links en 50 graden naar rechts kunt schuiven.

De nieuwe grote joystick is bestemd voor de hydraulische functies. Deze beschikt over negen knoppen waarvan er vijf configureerbaar zijn. De extra en kleinere joystick heeft vier knoppen en een tuimelschakelaar.

Comfort en gemak

Daarnaast heeft JCB een nieuw automatisch airconditioningsysteem ontwikkeld. Een sensor in het raam signaleert aan de hand van zonnestralen de te verwachte temperatuur in de cabine en reageert daarop. Zo ontstaat volgens de machinefabrikant een comfortabele temperatuur in de cabine.

Auteur: Annelies Bakker

Bekijk gebruikte JCB Fastracs tegen prima prijzen op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrit met de intuïtieve JCB Fastrac 4220 iCON

TREKKER test de JCB Fastrac 4220 iCON en maakt een proefrit. Een exclusief inkijkje in de nieuwe JCB Fastrac 4000-serie.
Afbeelding artikel

Nieuwe JCB-wiellader van 20 ton met 282 pk

De nieuwe wiellader JCB 457S heeft een vermogen van 210 kW oftewel 282 pk.
Afbeelding artikel

JCB belooft met nieuwste verreiker meer power, snelheid en productiviteit

De JCB 542-70 Agri Pro-verreiker is de sterkste en snelste verreiker van de Britse machinefabrikant.
Beheer
WP Admin