Terug naar nieuwsoverzicht

W.N. Kramer start met import Oliver-schoffelmachines

Het Italiaanse Oliver maakt schoffel- en borstelmachines. Dit is de Colibri, een machine met roterende borstels die heel kort tegen de gewasrij kan werken tot een diepte van 2 à 3 centimeter. - Foto: Oliver

W.N. Kramer bv in Burgerbrug (N.-H.) wordt importeur van Oliver-schoffelmachines. De Italiaanse machinefabrikant Oliver is gespecialiseerd in de bouw van machines voor mechanische onkruidbestrijding.

Fabrikant Oliver bouwt schoffel- en borstelmachines voor standaard volveldsteelt, beddenteelt en ruggenteelt. Oliver levert daarvoor machines om onkruid te bestrijden in gangbare akkerbouwgewassen, groenteteelt en beddenteelt met folie.

Volgens Kramer zijn acht à negen machines uit het Oliver-assortiment toepasbaar in de Nederlandse teelt. Een gepatenteerd onderdeel van Oliver zijn de gekromde, roterende wiedwielen, type Rotosark. Daarmee kun je onkruid in de rij bestrijden.

Tekst gaat verder onder de video

Speciaal voor groenteteelt

W.N. Kramer verwacht begin 2023 de eerste machines aan het werk te hebben in Nederland. De importeur mikt primair op de groenteteelt.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken levert vijftig Thulit-wiedeggen af in voorjaar 2024

De definitieve versie van de Thulit-wiedeg is bijna klaar. In het voorjaar van 2024 levert Lemken de eerste vijftig Thulit-wiedeggen.
Afbeelding artikel

Zweedse Väderstad introduceert Extract-schoffelmachines

Kort na de overname van Thyregod doopt de Zweedse machinefabrikant Väderstad zijn schoffels om met de naam Extract.
Afbeelding artikel

Pöttinger Tinecare-wiedeg naar tweede fase

Machineabrikant Pöttinger heeft subtiele, maar wezenlijke verbeteringen aan de Tinceare-wiedeg aangebracht.
Beheer
WP Admin