Terug naar nieuwsoverzicht

W.N. Kramer start met import Oliver-schoffelmachines

Het Italiaanse Oliver maakt schoffel- en borstelmachines. Dit is de Colibri, een machine met roterende borstels die heel kort tegen de gewasrij kan werken tot een diepte van 2 à 3 centimeter. - Foto: Oliver

W.N. Kramer bv in Burgerbrug (N.-H.) wordt importeur van Oliver-schoffelmachines. De Italiaanse machinefabrikant Oliver is gespecialiseerd in de bouw van machines voor mechanische onkruidbestrijding.

Fabrikant Oliver bouwt schoffel- en borstelmachines voor standaard volveldsteelt, beddenteelt en ruggenteelt. Oliver levert daarvoor machines om onkruid te bestrijden in gangbare akkerbouwgewassen, groenteteelt en beddenteelt met folie.

Volgens Kramer zijn acht à negen machines uit het Oliver-assortiment toepasbaar in de Nederlandse teelt. Een gepatenteerd onderdeel van Oliver zijn de gekromde, roterende wiedwielen, type Rotosark. Daarmee kun je onkruid in de rij bestrijden.

Tekst gaat verder onder de video

Speciaal voor groenteteelt

W.N. Kramer verwacht begin 2023 de eerste machines aan het werk te hebben in Nederland. De importeur mikt primair op de groenteteelt.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wifo toont sideshift met camerabesturing op vakbeurs Interpom

Wifo showt de sideshift met camerabesturing DSD-Z 300 Smartshift voor schoffelmachines zonder eigen besturing op vakbeurs Interpom in Kortrijk (B.).
Afbeelding artikel

Experimenteren met Deense Crown Crusher in zetmeelaardappelen

Mechanisatiebedrijf Wasse haalde een MSR Crown Crusher naar Nederland en experimenteert ermee in de zetmeelaardappelen.
Afbeelding artikel

Feldklasse Rukaby voor schoffelen in gewassen met nauwe rijafstand

De Rukaby aangedreven schoffel van Feldklasse is ontworpen voor fijne gewassen met rijafstanden van 5 à 10 cm.
Beheer
WP Admin