fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

W.N. Kramer start met import Oliver-schoffelmachines

Het Italiaanse Oliver maakt schoffel- en borstelmachines. Dit is de Colibri, een machine met roterende borstels die heel kort tegen de gewasrij kan werken tot een diepte van 2 à 3 centimeter. - Foto: Oliver

W.N. Kramer bv in Burgerbrug (N.-H.) wordt importeur van Oliver-schoffelmachines. De Italiaanse machinefabrikant Oliver is gespecialiseerd in de bouw van machines voor mechanische onkruidbestrijding.

Fabrikant Oliver bouwt schoffel- en borstelmachines voor standaard volveldsteelt, beddenteelt en ruggenteelt. Oliver levert daarvoor machines om onkruid te bestrijden in gangbare akkerbouwgewassen, groenteteelt en beddenteelt met folie.

Volgens Kramer zijn acht à negen machines uit het Oliver-assortiment toepasbaar in de Nederlandse teelt. Een gepatenteerd onderdeel van Oliver zijn de gekromde, roterende wiedwielen, type Rotosark. Daarmee kun je onkruid in de rij bestrijden.

Tekst gaat verder onder de video

Speciaal voor groenteteelt

W.N. Kramer verwacht begin 2023 de eerste machines aan het werk te hebben in Nederland. De importeur mikt primair op de groenteteelt.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Afbeelding artikel

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

DSD-Z 300 Smartshift van Doorgrond/Wifo is geüpdatet. De sideshiftbok is verkrijgbaar met de Claas Culticam of met het Tillet and Hague-systeem.
Beheer
WP Admin