Terug naar nieuwsoverzicht

Sima 2022: Autonome elektrische Loadix-verreiker van Manurob

De meest in het oog springende machine op vakbeurs Sima 2022 is deze autonome elektrische Loadix-verreiker van start-up Manurob. - Foto's: Mark Pasveer

Start-up Manurob toont zijn prototype autonome elektrische Loadix-verreiker op vakbeurs Sima 2022. De Loadix-verreiker kan geheel zelfstandig werktuigen wisselen op het erf en in de stal.

Manurob is onderdeel van M-Extend, waaronder ook voorladerfabrikanten MX en Manip vallen. De verreiker van Manurob is een elektrisch aangedreven voertuig op vrijwel massieve banden. De banden zijn gemaakt in Sri Lanka. Ze hebben enige vering, maar worden vooral gemonteerd om het voertuig stabiel te houden.

Autonome Manurob werkt zonder toezicht

De Manurob-verreiker kan zelfstandig werktuigen wisselen en is bedoeld voor werk in de stal en op het erf. Denk daarbij aan vee voeren, voerschuiven en een biogasinstallatie vullen. Via gps worden de verschillende routes op het erf uitgezet. Een camerasysteem met technologie van Dilepix zorgt voor de precieze navigatie.

Het voertuig haalt bijvoorbeeld eerst kuilvoer uit voor een voermengsysteem of een biogasinstallatie. Daarna veegt de Manurob-verreiker het erf schoon of schuift de machine voer aan in de stal. Dat alles gebeurt autonoom, zonder toezicht.

Accucapaciteit 2 tot 4 uur

De Manurob-verreiker werkt volledig elektrisch via batterijen. De accu heeft een capaciteit voor 2 tot 4 uur werken, afhankelijk van het soort werk. Net als een maairobot rijdt het voertuig zelfstandig naar een dockingstation om de accu te laden. Deels wordt gebruikgemaakt van technologie van Dintec, specialist in elektrische aandrijvingen.

De Manurob-verreiker heeft een eigen gewicht van 4,5 ton. Introductie op de markt laat nog enige tijd op zich wachten.

Auteur: Martin Smits

Lees nog veel meer nieuws van Sima 2022 op Trekkeronline

De Loadix-verreiker van start-up Manurob is een prototype. Deze verreiker is te gebruiken om vee te voeren, voer te schuiven of om een biogasinstallatie te vullen. Manurob is onderdeel van M-Extend, waaronder ook voorladerfabrikanten MX en Manip vallen.

De autonome Loadix-verreiker werkt volledig elektrisch via batterijen en navigeert met behulp van verschillende technieken.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Manitou werkt aan verreiker op waterstof

Het Franse Manitou werkt aan een verreiker op waterstof. De fabrikant heeft het eerste prototype inmiddels gepresenteerd.
Afbeelding artikel

Foto | Blikvangers op vakbeurs Agromek in Denemarken

TREKKER zag op vakbeurs Agromek blikvanger Claas Axion 950 op TerraTracs evenals de smalste trekker ter wereld. Welke dat is, zie...
Afbeelding artikel

Kramer introduceert elektrische verreiker KT144e

De KT144e-verreiker van Kramer werkt op een 96 volt lithium-ion batterij, net als de elektrische wiellader die de fabrikant onlangs introduceerde.
Beheer
WP Admin