fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eima 2022: gepatenteerd wentelsysteem op ploegen van Ermo

Het vernuft van de Ermo-ploeg schuilt in het parallellogram achter de wentelas. Een slim samenspel van cilinders en mechaniek moet de ploeg snel in lijn zetten met de wentelas, zodat grote krachten uitblijven bij het wentelen van de ploeg. - Foto’s: Bas van Hattum

De Italiaanse machinefabrikant Ermo toont op mechanisatievakbeurs Eima 2022 ploeg met een gepatenteerd wentelsysteem voor on-landploegen.

Fabrikant Ermo presenteerde een fikse ploeg: een on-land zevenscharige wentelploeg van het type Vari Evolution IOF/157. On-land betekent dat de trekker náást de ploegvoor rijdt en niet erdoorheen. Door de voor rijden kan trouwens ook.

De zevenschaar is een grote ploeg van Ermo. Hoe groter de ploeg, des te meer krachten er op de wentelas komen.

De zevenschaar is een grote ploeg van Ermo. Hoe groter de ploeg, des te meer krachten er op de wentelas komen.

Patent op knikkend frame achter wentelas

Op de scharen staat ‘Patent Pending’. Dat betekent dat de fabrikant patent heeft aangevraagd voor het knikkende frame meteen achter de wentelas. Het doel: de ploeg na het uitheffen snel hydraulisch in lijn zetten met de wentelas, zodat het wentelen vlot en zonder grote kracht gebeurt. De prijs is nog niet bekendgemaakt. W.N. Kramer in Burgerbrug (N.-H.) is de Nederlandse importeur van Ermo.

Auteur: Bas van Hattum

Lees meer mechanisatienieuws van vakbeurs Eima 2022

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Beheer
WP Admin