Terug naar nieuwsoverzicht

Eima 2022: gepatenteerd wentelsysteem op ploegen van Ermo

Het vernuft van de Ermo-ploeg schuilt in het parallellogram achter de wentelas. Een slim samenspel van cilinders en mechaniek moet de ploeg snel in lijn zetten met de wentelas, zodat grote krachten uitblijven bij het wentelen van de ploeg. - Foto’s: Bas van Hattum

De Italiaanse machinefabrikant Ermo toont op mechanisatievakbeurs Eima 2022 ploeg met een gepatenteerd wentelsysteem voor on-landploegen.

Fabrikant Ermo presenteerde een fikse ploeg: een on-land zevenscharige wentelploeg van het type Vari Evolution IOF/157. On-land betekent dat de trekker náást de ploegvoor rijdt en niet erdoorheen. Door de voor rijden kan trouwens ook.

De zevenschaar is een grote ploeg van Ermo. Hoe groter de ploeg, des te meer krachten er op de wentelas komen.

De zevenschaar is een grote ploeg van Ermo. Hoe groter de ploeg, des te meer krachten er op de wentelas komen.

Patent op knikkend frame achter wentelas

Op de scharen staat ‘Patent Pending’. Dat betekent dat de fabrikant patent heeft aangevraagd voor het knikkende frame meteen achter de wentelas. Het doel: de ploeg na het uitheffen snel hydraulisch in lijn zetten met de wentelas, zodat het wentelen vlot en zonder grote kracht gebeurt. De prijs is nog niet bekendgemaakt. W.N. Kramer in Burgerbrug (N.-H.) is de Nederlandse importeur van Ermo.

Auteur: Bas van Hattum

Lees meer mechanisatienieuws van vakbeurs Eima 2022

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers Agro introduceert kortere voorzetdiepwoeler met tanden in één rij

Evers Agro ontwikkelde voorzetdiepwoeler Breton XL, met alle tanden op één rij zodat een kortere inbouwlengte mogelijk is.
Afbeelding artikel

Foto | Blikvangers op vakbeurs Agromek in Denemarken

TREKKER zag op vakbeurs Agromek blikvanger Claas Axion 950 op TerraTracs evenals de smalste trekker ter wereld. Welke dat is, zie...
Afbeelding artikel

Vӓderstad introduceert hefgedragen Cultus-cultivator

De Zweedse machinefabrikant Vӓderstad heeft een hefgedragen cultivator gebouwd. De Cultus HD 425-525 heeft een werkbreedte van 4,25 en 5,25 meter.
Beheer
WP Admin