fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eima 2022: Active Seed Guidance op Monosem-zaaiunit

Monosem haalt met Active Seed Guidance een zaainauwkeurigheid boven de 98% bij een rijsnelheid tussen 2 en 18 kilometer per uur. - Foto: Martijn Knuivers

De Franse machinefabrikant Monosem realiseert een zeer nauwkeurige zaaiafstand met Active Seed Guidance. Dit systeem brengt het zaaigoed gecontroleerd in de bodem.

Het zaad valt na verlaten van de zaaischijf niet meer naar beneden door een zaadpijp. Een soort borstelriem transporteert het zaad tot net boven de grond. Monosem noemt dat ASG, Active Seed Guidance. Voordeel van dit systeem is dat de zwaartekracht geen invloed meer heeft op het zaad. Het versnelt niet langer ongecontroleerd, maar gaat met een constante snelheid naar beneden.

Zo realiseert Monosem een nog nauwkeurigere zaaiafstand. Met een snelheid van 2 tot 18 kilometer per uur ligt de nauwkeurigheid boven de 98%.

Granulaat geïntegreerd in zaadtank

De tweede noviteit is Microsmart. De tweede granulaattank is nu geïntegreerd in de zaadtank. De granulaten kun je op vier plekken deponeren. Daarvoor moet je bij aankoop wel kiezen uit twee van die mogelijkheden. Voorheen was de tweede granulaattank apart op de machine gemonteerd. Dat maakte de aanblik rommeliger.

Auteur: Martijn Knuivers

Lees meer mechanisatienieuws van vakbeurs Eima 2022

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Afbeelding artikel

​Pöttinger Vitasem-zaaimachine heeft 25% meer tankinhoud

Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachines voorzien van 25% meer tankinhoud en een bredere vulopening van de zaadtank. En niet te vergeten: er...
Afbeelding artikel

Capaciteit Vӓderstad-zaaicombinatie Rapid 300-400C/S flink verruimd

De Zweedse machinefabrikant Väderstad verruimt de BioDrill-zaaitankcapaciteit voor zaaicombinatie Rapid 300-400C/S met 40 %.
Beheer
WP Admin